Jak to się zaczęło, kilka słów wstępu. Polówka znana od małego, dziadek mojego przyjaciela, z którym chodziłem od podstawówki do jednej klasy, zawsze woził się tym Polo. Kiedy za gówniarza oglądało się projekty na vwzone, zawsze mówiłem mu, że ma dać znać, jak będzie na sprzedaż. Mijały lata, zrobiłem prawko, kupiłem jeden samochód, drugi, trzeci, czwarty (którym do tej pory jeżdżę). Dziadek przez te wszystkie lata nie myślał o zmianie samochodu. Niestety bodajże w lipcu 2013 roku zmarł i Polunia kurzyła się w garażu, kiedy to jego wnuczek zadzwonił, że może mi ją sprzedać za symboliczną kwotę, bo wie, że w moich rękach nie pójdzie na żyletki, tym bardziej, że przebiegu ma nieco ponad sto tysięcy, bez zastanowienia stałem się jej posiadaczem :cool2:
Model: 86c2f
Rok produkcji: 1994
Liczba furtek: 3
Silnik: 1.3 AAV 55KM
Kolor: Indigoblau perl - granatowa perła LB5N
Koła: BBS RM 15" przód: 6,5J 165/45/15 tył: 8J 175/50/15 ET33
Wyposażenie:
 typowy golas, wersja FOX
 typowy golas, wersja FOXPrzeprowadzone zmiany:
 licznik z obrotomierzem
 licznik z obrotomierzem tunel środkowy
 tunel środkowy klapa schowka pasażera
 klapa schowka pasażera kit 80/60 TaTechnix
 kit 80/60 TaTechnix poprawki blacharskie (usunięcie rdzy z nadkoli)
 poprawki blacharskie (usunięcie rdzy z nadkoli) odświeżenie powłoki lakierniczej
 odświeżenie powłoki lakierniczej konserwacja podwozia, podłużnic itd.
 konserwacja podwozia, podłużnic itd. zaklepanie rantów tył
 zaklepanie rantów tył BBS RM (malowany rotor na waniliowy, polerka rantów, + dokupienie dwóch nowych 2" na tył)
 BBS RM (malowany rotor na waniliowy, polerka rantów, + dokupienie dwóch nowych 2" na tył) białe kierunkowskazy DEPO (rozcięte i pomalowane na czarno)
 białe kierunkowskazy DEPO (rozcięte i pomalowane na czarno) ciemne lampy przód
 ciemne lampy przód dorzucona oryginalna popielniczka z zapalniczką
 dorzucona oryginalna popielniczka z zapalniczką nowe słoneczniki
 nowe słoneczniki czarny znaczek przód i tył
 czarny znaczek przód i tył nowe tarcze hamulcowe Brembo + klocki Ferodo
 nowe tarcze hamulcowe Brembo + klocki Ferodo zbiornik płynu spryskiwaczy z Passata B2 ukryty w podszybiu
 zbiornik płynu spryskiwaczy z Passata B2 ukryty w podszybiu oryginalne halogeny Hella dedykowane do 86c2f z oryginalną wiązką
 oryginalne halogeny Hella dedykowane do 86c2f z oryginalną wiązką wygłuszenie matami boczków tył, kanapy tył i bagażnika + włóknina na tylne kielichy
 wygłuszenie matami boczków tył, kanapy tył i bagażnika + włóknina na tylne kielichy nowe lampy Hella tył z G60/GT (ciemny kieurnek)
 nowe lampy Hella tył z G60/GT (ciemny kieurnek) nowe kierunkowskazy boczne DEPO
 nowe kierunkowskazy boczne DEPO materiałowe siwe boczki przód, tył + siwa półka bagażnika bez głośników
 materiałowe siwe boczki przód, tył + siwa półka bagażnika bez głośników wygładzony zderzak przód
 wygładzony zderzak przód dokładka zderzaka Corsa C
 dokładka zderzaka Corsa C nowa zaślepka podszybia
 nowa zaślepka podszybia radio JVC + głośniki Magnat Car Fit Style 87
 radio JVC + głośniki Magnat Car Fit Style 87i masa pierdółek typu kompleksowe pranie tapicerki razem z wykładziną (szkoda było wyrzucać ori foteli ze względu na to, że od nowości były na nich pokrowce), wymiana krzywego fotela przód, błotnika lewego, wymiana olejów z filtrami, uszczelniacza skrzyni biegów, przewody hamulcowe, bak paliwa, przewody paliwowe, wahacz, kompletne czyszczenie komory silnika itp.
Planowane zmiany:
 gwint (przód musi zejść niżej)
 gwint (przód musi zejść niżej) kierownica + naba + jakaś gała
 kierownica + naba + jakaś gała wstawienie reperaturek z Golfa 1 (tylne felgi są na styk)
 wstawienie reperaturek z Golfa 1 (tylne felgi są na styk) SWAP ?
 SWAP ? siwy dywan
 siwy dywan porządek w komorze silnika
 porządek w komorze silnika i wiele wiele pierdółek które wyjdą w praniu
 i wiele wiele pierdółek które wyjdą w praniuTrochę zdjęć:
Od początku prowadzona dokumentacja

Graty do wnętrza, czyli uzupełnianie wyposażenia:

Wymiana części eksploatacyjnych:

Przed założeniem kitu wszystko wyczyszczone do gołej blachy + nowa powłoka:

Udało się dorwać oryginalne: (dzięki kerst)

Pierwsza rozbiórka i ocena stanu blachy, było ok, więc dogłębne czyszczenie i nowa warstwa zabezpieczająca. Podłużnice, podłoga, błotniki od wewnętrznej strony, wszystko skręcone na nowych śrubach:

Komora jeszcze nie skończona, zaślepka się robi

'Zestaw małego tunera':

Koła:

Pierwsze przymiarki na nowych rantach (jeszcze stary kolor felg - takie zakupiłem):

Niestety nie mam za dużo zdjęć złożonego Polówki z racji tego, że cały czas coś poprawiam itd
 Wymyję, nawoskuję i porobię porządne foty, a nie takie ulepy z telefonu
 Wymyję, nawoskuję i porobię porządne foty, a nie takie ulepy z telefonu 

![Kucharz <!-- s]](./images/smilies/chef.gif)

fajnie ze pokazales polo na forum teraz czas na swap hamulcy moze z g40 mam jak cos na sell i silniczek jakis
 fajnie ze pokazales polo na forum teraz czas na swap hamulcy moze z g40 mam jak cos na sell i silniczek jakis