Jak to się zaczęło, kilka słów wstępu. Polówka znana od małego, dziadek mojego przyjaciela, z którym chodziłem od podstawówki do jednej klasy, zawsze woził się tym Polo. Kiedy za gówniarza oglądało się projekty na vwzone, zawsze mówiłem mu, że ma dać znać, jak będzie na sprzedaż. Mijały lata, zrobiłem prawko, kupiłem jeden samochód, drugi, trzeci, czwarty (którym do tej pory jeżdżę). Dziadek przez te wszystkie lata nie myślał o zmianie samochodu. Niestety bodajże w lipcu 2013 roku zmarł i Polunia kurzyła się w garażu, kiedy to jego wnuczek zadzwonił, że może mi ją sprzedać za symboliczną kwotę, bo wie, że w moich rękach nie pójdzie na żyletki, tym bardziej, że przebiegu ma nieco ponad sto tysięcy, bez zastanowienia stałem się jej posiadaczem :cool2:
Model: 86c2f
Rok produkcji: 1994
Liczba furtek: 3
Silnik: 1.3 AAV 55KM
Kolor: Indigoblau perl - granatowa perła LB5N
Koła: BBS RM 15" przód: 6,5J 165/45/15 tył: 8J 175/50/15 ET33
Wyposażenie:

Przeprowadzone zmiany:

i masa pierdółek typu kompleksowe pranie tapicerki razem z wykładziną (szkoda było wyrzucać ori foteli ze względu na to, że od nowości były na nich pokrowce), wymiana krzywego fotela przód, błotnika lewego, wymiana olejów z filtrami, uszczelniacza skrzyni biegów, przewody hamulcowe, bak paliwa, przewody paliwowe, wahacz, kompletne czyszczenie komory silnika itp.
Planowane zmiany:

Trochę zdjęć:
Od początku prowadzona dokumentacja

Graty do wnętrza, czyli uzupełnianie wyposażenia:

Wymiana części eksploatacyjnych:

Przed założeniem kitu wszystko wyczyszczone do gołej blachy + nowa powłoka:

Udało się dorwać oryginalne: (dzięki kerst)

Pierwsza rozbiórka i ocena stanu blachy, było ok, więc dogłębne czyszczenie i nowa warstwa zabezpieczająca. Podłużnice, podłoga, błotniki od wewnętrznej strony, wszystko skręcone na nowych śrubach:

Komora jeszcze nie skończona, zaślepka się robi

'Zestaw małego tunera':

Koła:

Pierwsze przymiarki na nowych rantach (jeszcze stary kolor felg - takie zakupiłem):

Niestety nie mam za dużo zdjęć złożonego Polówki z racji tego, że cały czas coś poprawiam itd