[86c2f] Bartek :D

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

Post autor: bartek19941124 »

Pytanie czy wie ktoś jak utwardzić tylne zawieszenie i przednie technixa? Tylko bez tekstów typu "zaspawaj albo wywal ten szajs" bo pytam poważnie
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
Grawerki i wszystko związane z drukiem ( koszulki itp. ) okolice Kartuz, Kościerzyny, Gdyni, Dowolna ilość pisać P.W.
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

A masz full komplet TA-tech.. springi i amory czy jakoś pomieszane :?: , bo zaczynałem od kit od TA.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jak masz komplet sprężyny + sprawne amortyzatory od ta to przód powinien być wystarczająco twardy, a na tył można dołożyć gumy miedzy zwoje i opuścić niżej na talerzyku
Awatar użytkownika
Przema$
Początkujący
Początkujący

Post autor: Przema$ »

Nie polecam tych gum w zwoje testowałem u sie też na zestawie TA zero różnicy i skończyło się na podniesieniu talerzyka
Obrazek
A
Anonymous

mi akurat usztywniły (włożone po dwie na stronę miedzy zwoje pracujące) ale ja miałem amortyzatory koni bez regulacji wysokości
tyle że to rozwiązanie chwilowe

tak na dłużej szukaj gwint tylni z 6n/6n2 lub golfa mk1, daje dużo lepsza regulację wysokości, a biorąc pod uwagę to że te auta są cięższe od 86c2f powinno być sztywniej
poza tym szybka akcja i w razie potrzeby można podnieść dość szybko, np planowany wyjazd w 4 osoby i można 1-2cm w górę podnieść
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

to będę musiał poszukać gwintu z 6n jezeli faktycznie pasuje i tak mam kompletny ta i jest za miekki oczywiscie zestaw kupowalem nowy i jest malo uzytkowany bo auto teraz wiecej stoi niz jezdzi ze wzgledu na przeprowadzane zmiany i prace oraz ze wzgledu na rosznace koszta wsadzenia 1.9 tdi zastanawiam sie czy nie bedzie lepiej wsadzic g40...
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
Grawerki i wszystko związane z drukiem ( koszulki itp. ) okolice Kartuz, Kościerzyny, Gdyni, Dowolna ilość pisać P.W.
A
Anonymous

za cenę zdrowego, zaznaczam zdrowego g40 wsadzisz ten tdi
pomijając koszty utrzymania g40, bo byle pierdoła jak przekaźnik pompy paliwa jest trudna do dostania
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

Ja chcę mieć w poldolocie coś około 100hp tylko nie wiem za bardzo co się nadaje g jest drogie samo w sobie a tdi ciężko ładnie upchać.... rok temu jeździło czarne tdi 130hp + chip po mojej okolicy ale gościu się wyprowadził i nie ma z nim kontaktu niestety ale rakieta była :P
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
A
Anonymous

to pakuj silnik z 6n/6n2 gti 125KM w wolnossącym silniku 1.4 i podobno wchodzi bez problemów - też jest na forum chyba a jak nie to na vwzone.pl
z tdi jest problem - jedno jest na forum - to duży i ciężki silnik
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

wielkość tdi nie gra roli miejsca jest dosyć problem tworzy jego masa i robienie ram pomocniczych które już miejsce zajmują

i czy chodzi ci o ten gti? http://allegro.pl/silnik-vw-polo-1-4-16 ... 10163.html
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
A
Anonymous

ten z 6n jest akurat
wydaje mi sie że jak pisałem ktoś swap-ował na forum go a jak nie to zadaj pytanie w odpowiednim dziale
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

Do listy prac na następny miesiąc dodaje skonstruowanie tuby w boczku bagażnika :) bardzo fajna wizja.

I pytanko jaki widzicie kolor szerokiej stali do czerwonego poza białym i czarnym bo te kolory odpadają na starcie
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Może żółty albo zielony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”