Mam nadzieję, że posłuży długo
Moderatorzy: Global Moderator, Moderator
 mój problem pojawia się po ok 4km tzn w mgnieniu oka temp. podnosi się do 90st, trwa tak parę minut i nagle buch 110st. Oba przewody gorące więc termostat puszcza płyn chłodniczy w obieg, więc co może być walnięte? Nie wiem czemu ale wentylator mi się też nie załącza. Może wskaźnik źle pokazuje, a może to pompa wody? Pomóżcie proszę.
 mój problem pojawia się po ok 4km tzn w mgnieniu oka temp. podnosi się do 90st, trwa tak parę minut i nagle buch 110st. Oba przewody gorące więc termostat puszcza płyn chłodniczy w obieg, więc co może być walnięte? Nie wiem czemu ale wentylator mi się też nie załącza. Może wskaźnik źle pokazuje, a może to pompa wody? Pomóżcie proszę. Skoro wentylator nie działa, to nie chłodzi prawidłowo cieczy.
 Skoro wentylator nie działa, to nie chłodzi prawidłowo cieczy.

chłodnica jest ciepła w tym miejscu ale nie tak jak przewody z cieczą, wtyczkę do czujnika mam walniętą na 100% ale po zwarciu kabla czerwonego z czerwono-biały wentylator rusza, rozumiem że ten czerwony to + czy też czerwono-biały to + a czerwony -? Jak rusza wentylator to chyba jest ok, zaczynam już podejrzewać chłodnicę czy nie jest np zanieczyszczona czy coś podobnego.czy chłodnica jest ciepła przy czujniku, po wyjęciu wtyczki z czujnika sprawdź czy masz plus na jednym z styków , jeśli jest + zewrzyj oba styki w wtyczce czujnika zworką [ kawałek przewodu z odizolowanymi końcówkami] wentylator powinien ruszyć