jesli moge wyrazic swoje zdanie.
sam jezdze na blachach rzeszowskich po Krakowie i naleze do grup maloposkiej i jakos mi nie przeszkadza to wcale, ze nie mam napisane duzymi literami GRUPA MALOPOLSKA z roznyi tam cudowiankami typu obrysy wojewodztwa, herby, loga i innymi... to ze sie nalezy to jakiejs wewn podgrupy to sprawa mentalna.... duzo jezdze po polsce polovwka i powiem szczerze, ze jak mijam polo na drodze to zerkam w lusterko na jego pu.pe czy nie ma wlepki (ktora de facto bardzo dobrze znam, wiem jaki ma ksztalt i mniej wiecej w ktorym miejscu na klapie moze sie znajdowac) jadac i widzac roznego rodzaju KULFONY typu wlasnie obrysy czy inne ZBEDNE dodatki do loga klubu inny klubowicz mijajacy cie na drodze nie bedzie w stanie wiedziec czy masz na aucie wlepke klubowa, napis "KOCHAM ZOSIE" (bez urazy dla Zos

) czy cokolwiek innego....
jak dla mnie jest to swego rodzaju chec POKAZANIA sie jaki to nie jestem cool jezdzac po SWOIM miescie i pokazujac SWOIM znajomym z klubu i luziom ze SWOJEGO miasta jak to fajnie jest miec np. obrys SWOJEGO wojewodztwa...
1. zamiast identyfikowac sie z klubem a co za tym idzie z logiem klubu - staracie stworzyc roznego rodzaju mutacje czegos co powinno byc rozpoznawalne w kazdym regionie tak samo
2. zamiast wymyslac i kombinowac nad zmiana loga klubu moze lepiej za te pieniadze podrukowac ulotki klubowe i zrobic akcje promocyjna
3. prosze nie szukajcie ulepszen i zmian bo pozniej co nowe pokolenie wejdzie do klubu to bedzie zmienialo cos, ulepszalo w tym rozpoznawalnym znaku az dojdze do sytuacji ze
a) stare logo wypadnie z obiegu i mlodzi nawet nie beda wiedzieli jak wygladalo
b) powstanie sytuacja, ze co miasto, miasteczko, wies - to kazde bedzie mialo inne logo
my w Krakowie tez myslelismy nad czym podobnym, z ta roznica, ze u nas mial by to delikatny dopisek pod literkami loga "GRUPA MALOPOLSKA" nic wiecej nic mniej....
zauwazcie ze kluby takie jak np. klub golfa, OCP, civic czy inne nie bawia sie w takie cos i jakos zyja....
wiec po co zmieniac i po co kombinowac....
btw. moim skromnym zdaniem, wszystkie propozycje sa marne i jesli juz macie tak duza potrzebe zmiany loga to postarajcie juz troszke.... w koncu chodzi o upiekszenie auta a nie oszpecenie zarowno auta jak i loga
pozdrawiam Ciapek RLE Grupa Malopolska i Podkarpacja z normalnym logiem