sprawdź wszystkie przewody pod maską najlepiej te co idą do pojemnika na opary paliwa (taka czarna puszka i od góry wchodzą 2 przewody) może poluzowane i śmierdzi.
Filtr kabinowy znajduje się w komorze silnika, w podszybiu od strony pasażera. Zeby się do niego dostać należy wymontować plastikową oslonę podszybia, a resztę - intuicyjnie - na pewno dałbyś sobie radę. Nię sądzę jednak żeby winnym był filtr kabinowy. Zapewne skądyś zasysane jest powietrze z zawartością oparów. Najbardziej prawdobodobnym jest, że ulatniają się ze zbiorniczka z węglem aktywnym (taki cylindryczny pojemnik do którego przychodzą od góry 1 albo 2 rurki; znajduje sie w komorze silnika przy prawym nadkolu, nieco ponizej rury doprowadzającej powietrze do filtra powietrza), tak jak pisze przedmówca. Możnaby też poszukać w okolicy kolektora dolotowego, ale to wiąże się z odkręceniem obudowy filtra powietrza.
Miałem kiedyś podobną sytuację jak po chwili jazdy śmierdziało w środku czymś jak benzyna, olej... okazało się że totalnie sparciała była rura odmy (taka gumowa rura prowadząca od komory silnika do dolnej części filtra powietrza) i stąd tem aromat. Po wymiane na nową juz nic nie waniajet>
kolego układ wydechowy tzn: albo uszczelka od kolektora wydmuchana albo złącze elastyczne tak zwana plecionka już dziurawa albo kolektor krzywy lub katalizator do wyrzucenia miałem to samo i tam powinieneś szukać winy
Witam
Jesli sprawdziles te wszystkie propozycje co wczesniej koledzy podali to z pewnoscia jest to winna nieszczelnego ukladu wydechowego (sprawdz od kolektora wydechowego do zlaczki tzw.plecionki). Takie moje zdanie pozdro
wlasnie wyczytalem na necie ze opary benzyny powodują agresję u osob ktore ja wdychają więc zlokalizuj ta usterke jak najszybciej bo komus moze sie stac krzywada
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!