[quote="Kon.radek"]Siema, mam problem z prawidłowym odpowietrzeniem hamulców. Nie pierwszy raz odpowietrzałem, ale tego jeszcze nie spotkałem. A mianowicie wymieniłem jak autor tematu cylinderki (czyli hamulce z tyłu). Odpowietrzałem w dwie osoby. Bąble pięknie zeszły, zakręciłem odpowietrzniki i kurde pedał wchodzi prawie w podłogę zanim zacznie w ogóle hamować. Znaczy wchodzi bez oporów, więc niby odpowietrzenie jest prawidłowe (po prostu baardzo nisko łapie) i związana z tym jest niska skuteczność hamowania. Moja teoria wygląda tak, że albo klocki są słabe z przodu (ale czemu miałoby to się ujawnić akurat po wymianie cylinderków) albo chyba bardziej prawdopodobne, to że VW 6N nie ma sekcji przód/tył i muszę jeszcze spróbować odpowietrzyć przednie hamulce, których nie ruszałem ze względu na odpowietrzniki i dlatego, że - jak wspomniałem - myślałem że skoro nie ruszam przodu, to powietrze się tam nie dostanie. Proszę kolegów o pomoc

[/quote]
A samo regulatory z tyłu dobrze założone może tłoczki w cylinderku mają za dużo luzu i za dużo płynu w nie idzie .