Witam mam problem, gdzie można znaleźć +12V po stacyjce pod maską polo 9N (3 drzwiowy) z 2005 r. Zamontowałem światła dzienne i potrzebuje podpiąć kabel od sterownika świateł dziennych do plusa który pojawia się po przekręceniu stacyjki, gdzieś wyczytałem na forum że można wziąć +12V po stacyjce z wiązki od zasilania silniczka wycieraczek , ale rozebrałem podszybie i tam jest plus ale cały czas, swoją drogą chyba po tej operacji źle złożyłem podszybie. Gdzie można się podpiąć , bo światełka zamontowane , ale nie działają. Proszę o łopatologiczną Pomoc!!! forumowiczów.
Ja montowałem ale plusa wziąłem z wiązki wlacznika świateł. Przewód pod maskę przeciaglem przez zaslepke z prawej strony w miejscu gdzie po lewej stronie wychodzi linka do otwierania maski. Pod maską nie znalazłem, też chciałem żeby było prościej.
najszybciej i najłatwiej to wykorzystać czujnik od wstecznego masz go zaraz na wierzchu z przodu skrzyni. Ja wykorzystałem + 12V do świateł dziennych, idą tam do niego 2 przewody w jednym jest właśnie plus po zapłonie.