Gdzie szukać +12V po stacyjce pod maską

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
nyga
Newbie
Newbie

Gdzie szukać +12V po stacyjce pod maską

Post autor: nyga »

Witam mam problem, gdzie można znaleźć +12V po stacyjce pod maską polo 9N (3 drzwiowy) z 2005 r. Zamontowałem światła dzienne i potrzebuje podpiąć kabel od sterownika świateł dziennych do plusa który pojawia się po przekręceniu stacyjki, gdzieś wyczytałem na forum że można wziąć +12V po stacyjce z wiązki od zasilania silniczka wycieraczek , ale rozebrałem podszybie i tam jest plus ale cały czas, swoją drogą chyba po tej operacji źle złożyłem podszybie. Gdzie można się podpiąć , bo światełka zamontowane , ale nie działają. Proszę o łopatologiczną Pomoc!!! forumowiczów.
B
Bora
Newbie
Newbie

Post autor: Bora »

Witam, znalazłeś ten plus? Mnie też interesuje zamontowanie świateł dziennych
g
grzesiek80
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grzesiek80 »

Ja montowałem ale plusa wziąłem z wiązki wlacznika świateł. Przewód pod maskę przeciaglem przez zaslepke z prawej strony w miejscu gdzie po lewej stronie wychodzi linka do otwierania maski. Pod maską nie znalazłem, też chciałem żeby było prościej.
r
raf7
Początkujący
Początkujący

Post autor: raf7 »

najszybciej i najłatwiej to wykorzystać czujnik od wstecznego masz go zaraz na wierzchu z przodu skrzyni.  Ja wykorzystałem + 12V do świateł dziennych, idą tam do niego 2 przewody w jednym jest właśnie plus po zapłonie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”