Polo 6n Match by Ruber1994

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Ruber1994
Newbie
Newbie

Polo 6n Match by Ruber1994

Post autor: Ruber1994 »

Cześć mam na imie Kuba i mam takie miłe autko polo 6n :grin:

Silnik: 1.9d
Moc: ok.44kW
Kolor: Ciemno niebieski

W aucie jak dotąd zmieniłem:

-koncówka wydechu z dwoma wylotami jak w tdi
-maska w czarny mat
-emblematy i lusterka plastidipem na czarno
-Jednostka sterujaca alpine i głosniki z twiteerami Hertza
-światła przednie Dayline (przypadek :blush2: )
-boczek w stickersach
-felanie fabryczne '14 w kolor ala baranek :crazy:

Planowane zmiany:

-lepsze kapcie
-zmiana świateł na Hofele
-moze inny lakier oraz poprawa blacharki

Zdjecia z poczatku:

Obrazek

Obrazek

Po zmianach:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2014, 17:05 przez Ruber1994, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Na chwile obecną auto wygląda tragicznie- maska w czarnym? macie, zderzak, prawy bok oraz klapa też matowa :blind:
Nie wiem co za eksperymenty były przeprowadzone, ale zabrałeś się za to auto od złej strony.

Najpierw sprawy techniczno-wizualne doprowadzic do porządku, a później bawić się w koła itd
Foty są słabe, ale śmiem mniemać, że to auto wyglądało lepiej na początku
Awatar użytkownika
_MATI_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _MATI_ »

[quote=""krzychu20""]Na chwile obecną auto wygląda tragicznie[/quote]
Być może jest to spowodowane działaniem poprzedniego właściciela, zobaczymy z czasem jaki gust ma teraźniejszy właściciel :). Życzę powodzenia w rewitalizacji i modach auta.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

polóweczka fajna, ale nie krzywdź jej jakimiś wynalazkami typu maska czarny mat, jakieś oklejenia typu wieś tuning, kolor auta fajny, tylko teraz doprowadź doprowadź polówkę do porządku, moim zdaniem najładniej auto wyglądało by bez listw, całe w jednym oryginalnym kolorze, do tego jakiś gwint, jak z kasą krucho to sprężyny obniżające i felgi 15 lub 16 cali :-D
R
Ruber1994
Newbie
Newbie

Nie wiem co wy macie do czarnej maski albo stickersów? :) Sa całkiem spoko i niezle wygladaja na zywo.Trzeba troche odejsc od rutyny oczywiscie nie przesadzajac zbytnio.Po co kazda polowka ma wygladac tak samo ale roznic sie tylko kolorem? :buba:
A
Anonymous

[quote=""Ruber1994""]Nie wiem co wy macie do czarnej maski albo stickersów? :) Sa całkiem spoko i niezle wygladaja na zywo.Trzeba troche odejsc od rutyny oczywiscie nie przesadzajac zbytnio.Po co kazda polowka ma wygladac tak samo ale roznic sie tylko kolorem? :buba:[/quote]

to już jaki kto ma gust, na forum więcej osób lubi klasycznie zrobić auto, czyli jakiś gwint lampy i tyle
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sanchez77 »

W 100% popieram krzycha. Auto wyglądałoby o niebo lepiej w standardowym kolorze, w jakim wyjechało z fabryki. Pooglądaj jakieś ciekawsze projekty na forum i sam pomyśl.
Też kiedyś miałem zajawkę na stickery, ale po dłuższym zastanowieniu uświadomiłem sobie, że zalatuje to wioską. Na chwilę obecną kojarzą mi się ze styranymi civicami, gdzie spod okleiny wychodzi tona rdzy.
Co do 'czarnego matu' - na znaczkach, ewentualnie lusterkach - jak najbardziej. Na dachu i ewentualnie masce (chociaż na tej drugiej średnio mi się to podoba) wygląda to ciekawie jedynie w przypadku dużego kontrastu kolorów (biały, czerwony, żółty) i spójności kolorystycznej z resztą samochodu (trzymasz się 2, max 3 kolorów).
Reasumując - jeśli masz podejście totalnie indywidualistyczne to możesz bawić się z stickery, folie, naklejki i tani tjuning, ale dużo większy 'respekt' zyskasz idąc w stronę klasyki.

Obejrzyj te cacka, może akurat Cię zainspirują:
viewtopic.php?f=57&t=32161 - klasyka
viewtopic.php?f=57&t=7650&start=780 - KOSMOS
R
Ruber1994
Newbie
Newbie

Napewno wezme sobie do serca wasze rady panowie i chetnie wrzuce kilka zdjec za niedlugo z moich poczynań powrotu do klasyki :)
R
Ruber1994
Newbie
Newbie

A oto zdjecia srodka:

Obrazek

Obrazek

Oraz zdjecia w pelnym sloncu,bedzie maska w oryginalnym kolorze i chyba kupie nowy blotnik bo szkoda mi odklejac stickersy bo troche na nie wydalem :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak stickersy wygladaja z blizszej perspektywy :blush2:

Obrazek
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

Post autor: Gumol23 »

Auto fajne pomysł ciekawe ale nie idziesz w te strone która trzeba mi już dużo osób pisało ze mam ogarnąć mój project i staram sie by jakos lepiej to wyglądało z kazdym nowym postem pozdro :oki:
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sanchez77 »

Fotele to by się chyba wyprać przydało, gałkę zmiany biegów zmieniłbym osobiście na seryjną z 6n2, no i te chromowane (?) obramówki zegarów jakoś do mnie nie przemawiają, ale sam 'budzik' wygląda ładnie.
A
Anonymous

oj dużo pracy musisz włożyć żeby dobrze wyglądało, ktoś przytarł bok czy miał stłuczkę ? bo widać, że malowane jakoś tak byle jak
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”