Kontrolka airbag.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jojo111
Newbie
Newbie

Kontrolka airbag.

Post autor: jojo111 »

Witam wszystkich!
Mam pytanko apropo kontrolki airbaga w polo (1996 rok). Przy odpalaniu samochodu powinna się zapalić, czy wogóle nie ma takowej w tym modelu. Jeżeli jest a nie pali się to czego może to być wina? Pozdrawiam i dzięki z góry za porady.
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

a masz airbagi w samochodzie ?

na kierownicy oraz w miejscu skrytki
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

ja np mam kontrolke airbag koło kierownicy z prawej strony lecz mam od niej kabelki(wtyczke) odłączone więc mozesz mieć to samo
j
jojo111
Newbie
Newbie

Post autor: jojo111 »

tak mam 2 airbagi, ale kontrolki żadnej nie mam. W instrukcji sa pokazane wszystkie kontrolki i tez od airbaga żadnej nie ma, ale wole się upewnić, że te poduchy się znajdują na swoim miejscu:)
Awatar użytkownika
medyk81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: medyk81 »

[quote=""jojo111""]tak mam 2 airbagi, ale kontrolki żadnej nie mam. W instrukcji sa pokazane wszystkie kontrolki i tez od airbaga żadnej nie ma, ale wole się upewnić, że te poduchy się znajdują na swoim miejscu:)[/quote]

Kontrolka jest, więc po włączeniu zapłonu powinna się zapalić. Albo spaliła się żarówka, albo (w większości przypadków) ktoś ją wyjął, żeby nie dawała po oczach świecąca kontrolka.
Jak sprawdzić? Jeśli masz możliwość to VAGiem, jeśli nie to zdejmij klemy z akumulatora, odczekaj jakieś 5 minut i odkręć 2 imbusowe śruby od tyłu kierownicy - na początek zobaczysz czy wogóle masz poduszkę.
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sancez »

Panowie, mam taki problem - po zabawie z zegarami, bez zbędnego wdawania się w szczegóły co i jak - odpaliłem samochód z wymontowaną kierownicą, zaświeciła się kontrolna od Airbag'a i do teraz pomimo tego ze kierownica, wtyczki podłączone kontrolka nadal się świeci :/ Co z tym zrobić aby się tego pozbyć ?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Sancez""]Co z tym zrobić aby się tego pozbyć ?[/quote]
Podłączyć kompa z VAGiem na pokładzie i wykasować kontrolkę. sama nie zgaśnie. zajrzyj [size=99px]TU[/size] i sprawdź kto może ci w tym pomóc.
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sancez »

dzięki czaja!
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”