Witam wszystkich!
Mam pytanko apropo kontrolki airbaga w polo (1996 rok). Przy odpalaniu samochodu powinna się zapalić, czy wogóle nie ma takowej w tym modelu. Jeżeli jest a nie pali się to czego może to być wina? Pozdrawiam i dzięki z góry za porady.
tak mam 2 airbagi, ale kontrolki żadnej nie mam. W instrukcji sa pokazane wszystkie kontrolki i tez od airbaga żadnej nie ma, ale wole się upewnić, że te poduchy się znajdują na swoim miejscu:)
[quote=""jojo111""]tak mam 2 airbagi, ale kontrolki żadnej nie mam. W instrukcji sa pokazane wszystkie kontrolki i tez od airbaga żadnej nie ma, ale wole się upewnić, że te poduchy się znajdują na swoim miejscu:)[/quote]
Kontrolka jest, więc po włączeniu zapłonu powinna się zapalić. Albo spaliła się żarówka, albo (w większości przypadków) ktoś ją wyjął, żeby nie dawała po oczach świecąca kontrolka.
Jak sprawdzić? Jeśli masz możliwość to VAGiem, jeśli nie to zdejmij klemy z akumulatora, odczekaj jakieś 5 minut i odkręć 2 imbusowe śruby od tyłu kierownicy - na początek zobaczysz czy wogóle masz poduszkę.
Panowie, mam taki problem - po zabawie z zegarami, bez zbędnego wdawania się w szczegóły co i jak - odpaliłem samochód z wymontowaną kierownicą, zaświeciła się kontrolna od Airbag'a i do teraz pomimo tego ze kierownica, wtyczki podłączone kontrolka nadal się świeci :/ Co z tym zrobić aby się tego pozbyć ?
[quote=""Sancez""]Co z tym zrobić aby się tego pozbyć ?[/quote]
Podłączyć kompa z VAGiem na pokładzie i wykasować kontrolkę. sama nie zgaśnie. zajrzyj [size=99px]TU[/size] i sprawdź kto może ci w tym pomóc.