[6n/classic] montaż sterowania centralnym i alarm

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Iron987
Początkujący
Początkujący

[6n/classic] montaż sterowania centralnym i alarm

Post autor: Iron987 »

Witam, zakupiłem alarm i chciałbym pozbierać informacje na temat jak się do tego zabrać. To jest instrukcja jego montażu

ObrazekObrazekObrazek

Zostałem poproszony o dowiedzenie się gdzie idą jakie kable, bo sam nie będę tego podłączał, no chyba, że okaże się faktycznie banalne. To tak potrzebowałbym informacji gdzie znajdę, i jak wygląda :

- + od zapłonu
-12v styk od hamulca
- krańcówki bagażnika i drzwi
- i sterowanie kompresorem
- kierunki lewy/prawy ( na forum znalazłem czytałem ale nie mogę tego ponownie znaleźć )

Jestem w tym zielony, ale interesuje mnie to i chciałbym podłączyć to również z waszą pomoc, za co bardzo z góry dziękuje.

Jeżeli macie jakieś jeszcze dodatkowe porady co jak i gdzie to bardzo bym prosił.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

1.zapłon radio, wył świateł skrzynka bezpieczników tam najszybciej
2.pod pedałem
3.krancówka jest kostka koło wajchy otwierania maski pod wykładziną i bagażnik w lampce
4.najlepiej koło samej pompki rozpiska jest na forum , ewntualnie pod nogami kierowcy
5 pod nogami kierowcy są kierunki
rozpiska viewtopic.php?f=182&t=50353 tylko nie wiem co z tym domykaniem musiał bym popatrzeć u siebie
Jest to bardzo proste próbówka w dłoń , forum i chęci :piwo:
miłego montażu :)
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Iron987
Początkujący
Początkujący

a więc nadeszła wiosna, ( no prawie ) więc czas zacząć coś działać więc odgrzewam grudniowego kotleta i zamierzam tym razem sam zamontować alarm, ostani czas poświęciłem na demontaże plastików osłonek mat i innych pierdołek, starałem się odszukać wszystkich kabli do których będę musiał się wlutować a więc tak lecimy po kolei z złączem głównym :agresyw:

kabel biały +12V Po zapłonie wlutowuje w przekaźnik pod tytułem BLOKADA ODJAZDU potocznie chyba odcinka
kabel pomarańczowy - do opcji zamykania drzwi po odjeździe, wywaliłem go
kabel niebieski - krańcówki tu jest problem w jaki kabel się wpiąć
kabel różowy - idzie do syreny
kabel niebiesko-czarny - domykanie szyb to kolejny kabel który wywaliłem
kabel 2x brązowy do kierunków, nie mam pojęcia które to są kable pod kierwnicą
kabel czarny - masa
kabel czerwony - zasilanie
kabel zielony - otwieranie bagażnika 3 kabel który wywaliłem
kabel żółty także do przekaźnika do BLOKADA ODJAZDU

więc tak lecimy z fotkami :)

to jest przekaźnik który został dołączony do alarmu
do niego wlutowuje wyżej wymionie kable żółty i biały, a w co wpiąć te zielone ? któryś kabel muszę przeciąć i tak myślę czy to ten co idzie do stacyjki czerwony gruby ?
ObrazekObrazek

kabel czarny masę podpinam tu
Obrazek

kabel czerwony zasilanie myślę żeby podpiąć tu, miałem na chwilę w rękach miernik i przy wszystkich wyłączonym samochodzie itd itd pokazuje tam 12V
Obrazek

krańcówki gdzie je podpiąć, są chyba 2x drzwi i w klapie tylnej, ale gdzie jest miejsce w którym one się łączą ?

ObrazekObrazek

tak samo z kierunkami, w którym miejscu mogę się do nich podpiąć

A więc tak mamy teoretycznie podłączony alarm teraz jeszcze sterowanie centralką od niej wychodzą takie kabliszcza

Obrazek

znalazłem w samochodzie pompę i tam są tylko 3 kable

Obrazek

tak myślałem czy nie lutować się w bagażniku i ciągnąć kable obok pasażera czy może kable które są odpowiedzialne za pompę są bliżej bezpieczników,

Niby banalne ale robię to pierwszy raz i nie chcę czegoś źle zrobić. :oops:
Awatar użytkownika
Iron987
Początkujący
Początkujący

Podbijam pytanie :agree:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”