[9n3] giną kierunki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawcio28m
Newbie
Newbie

[9n3] giną kierunki

Post autor: pawcio28m »

Witam
problem polega na tym że po włączeniu kierunku prawego działa ( 2-sygnały świetlne )i wyłącza się ale na desce rozdzielczej pokazuje że działa i jest dźwiękowa sygnalizacja pod awaryjnymi 5 sygnałów , lewa strona idealnie.
wyczyściłem gniazda , żarówki wtyki bo pomyślałem że wykrywa jako jeden obwód wszystkie żarówki i rozłącza a tu lipa (wyjąłem z dobrej strony jedną żarówkę i działa).
Doszedłem że nie wychodzi z modułu komfort sygnał na kierunki szyna xs6 pin 14 nie podaje napięcia. wymieniłem na inny moduł ale jest to samo. Może sygnał z manetki jest nie prawidłowy choć działają postojowe jak się przełączy bez zapłony włączonego, gdzie zapodać sygnał do modułu zewnętrznie aby wykluczyć manetkę?
Ma zamontowany alarm nie fabryczny ale pod nim działają kierunki idealnie.
Może ktoś miał taki problem? :niewiem:
p
pawcio28m
Newbie
Newbie

Po podłączeniu do kompa wykrywa że załącza dwa kierunki i dlatego rozłącza co morze być nie tak
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

Ciekawa sprawa. Sprawdź jeszcze włącznik awaryjnych, nie widziałem akurat włącznika od polo, ale zwykle on zwiera wiele przewodów ze sobą, może któryś ze styków "przykleił się" i stąd taka choinka.
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
p
pawcio28m
Newbie
Newbie

dzięki sprawdziłem to
okazało się że robił to jednak alarm
na jednej linii dioda dostała zwarcia i puszczała w dwie strony sygnał , pokazało to pod kompem że uruchamiana była nie potrzeba strona sygnału i dlatego wyłączał tą strone
temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”