Witam! Mam pytania dotyczące wymiany dokładki seryjnej na tą z GTI do Polo 6n2.
A mianowicie-czy dokładka seryjna jest zamocowana śrubami? Ile ich jest? Czy dokładka GTI ma ich tyle samo czy trzeba wiercić nowe otwory na śruby?
Pytam, ponieważ zależy mi na zamówieniu i zamontowaniu "hokeja", ale tylko jeśli można go zdemontować w razie potrzeby.
Średnio raz w miesiącu wybieram się na weekend w góry, gdzie wjazd do bramy jest tak stromy, że aktualnie
od dolnej części zderzaka zostaje miejsca na 1cm do ziemi (samochód lekko obniżony). Boję się o zahaczenie i porysowanie nowej dokładki, dlatego zależy mi o wszystkim na temat jej montażu i demontażu.
Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz. Przeczytałem na forum, że Polówki z felgami 14-calowymi były wyposażone dodatkowo
w większe progi w porównaniu do tych ze stalowymi 13stkami. Wiadomo, że do większych progów dokładka GTI optycznie pasuje jak ulał. Dlatego ciekawi mnie Wasza opinia na temat tejże dokładki zamontowanej do Polówki z mniejszymi progami seryjnymi (czyli takimi jakie posiada moje Polo)-czy wizualnie nie będzie razić to, że "hokej" jest minimalnie niższy od progów? Wprawdzie widziałem już na forum zdjęcia właśnie w takiej kombinacji, ale nie było opinii na ten temat.
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam!