Głośno przy przyśpieszaniu co zrobić,tłumiki dobre nie wadzą o podwozie na kompie byłem ok kiedy przyśpieszam np. jadę na biegu 5 70 km/h i przyśpieszam auto buczy aż podłoga lekko drży a tak nie było jakieś pomysły może ktoś ma by temu zaradzić
Benzyna czy diesel ?
Ja bym wrzucił auto na kanał i generalny przegląd wydechu,przy odpalonym aucie.
Głośno ci chodzi przy przyśpieszaniu na każdym biegu ?
Ciekawe czy kolega ma ją w gazie,bo jak tak to pewnie układ wydechowy bo szybciej się zużywa.A garaż jest czy pod chmurką ? Może aku słabe ma,a jak włączy światła i CarAudio to już w ogóle ledwo zipie :glare:
Tak jak opisałem w pierwszym poście takie są objawy motor 1.4 benzyna z gazem ale to nie ma różnicy przełączałem na gaz i benzynę objaw ten sam a dzieje się to na 4 i 5 biegu auto garażowane zawsze temperatura w plusie w tłumik przepracował 80.000 tys km ale nie brzęczy w nim nic trasy pokonywane w 95% 25 km w jedną stronę i powrót dodam że przy przyśpieszaniu dość intensywnym słychać buczenie i bardziej od strony pasażera z przodu wyczuwalne wibracje podłogi
też mam 1.4 w samej benzynie i wczoraj wydech wymieniłem... ale nie pamietam czy ustało to buczenie czy nie :scratch: jutro sprawdze bo dziś nie mam zamiaru nigdzie jeździc.
[quote=""bialy0666""]a jak skręcisz w lewo to może przestaje?[/quote]
A co by to wniosło do sprawy?
Mam ten sam motor co osoby z pierwszych dwóch postów i także mi "buczy" samochód - myślałem, że to normalne ale ostatnio jak jechałem z bratem to mi o tym powiedział, że wg. niego tak nie powinno być...
Ale u mnie słychać to wyraźnie dopiero jak lekko hamuje silnikiem i mam obroty około 1500...
[quote=""mistrzsieci""][quote=""bialy0666""]a jak skręcisz w lewo to może przestaje?[/quote]
A co by to wniosło do sprawy?[/quote]
w służbowym miałem wibrowanie podłogi pomiędzy 80 a 90km /h najpierw[ mechanicy szukali bez skutku nawet koła wyważyli a wibrowało nadal ] , po krótkim czasie doszło buczenie przy przyśpieszaniu padło łożysko koła prawego, przy pokonywaniu lewych zakrętów przy tej prędkości mniej było odczuwalne , także przy odjęciu nogi z gazu . pierwszy raz widziałem tak padnięte łożysko aby bebechy się z niego posypały i tak krótkim czasie od pojawienia się usterki .
Po wymianie wydechu nie buczy aż tak. Przy ok 85-90km/h teraz zabuczy ale tak to można powiedzieć że wymiana pomogła Wiadomo auto nie wygłuszone wogule to i buczyć musi troche