szyberdach się zaciął - jak go domknąć?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

szyberdach się zaciął - jak go domknąć?

Post autor: mistrzsieci »

Witam!

Ostatnio coś się zaczęło psuć w szyberdachu mojej Poli - najpierw zatrzymywał się (charakterystyczne klik) zanim do końca się zamknął (brakowało mu jednego obrotu do zamknięcia, za to na końcu za daleko wyjeżdżał) a później zaciął się tak, że zamknąć nie mogłem. Chciałem użyć trochę siły i usłyszałem kilka trzasków - jakby zębatka przerywała i nie mogę teraz za nic zamknąć dachu. Rusza się on swobodnie w "środkowych" położeniach ale ani go do końca otworzyć ani zamknąć do końca (przerwa zostaje taka, że rękę włożysz).

Szukałem na forum co to może być, ale nie znalazłem :(

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi jak to naprawić albo awaryjnie zamknąć do końca.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

prawdopodobnie poszla CI lewa prowadnica wiec musisz szukac drugiego szybra,co do zamkniecia zdejmij plastikowa obudowe i powinienes miec tam klucz imbus do awaryjnego zamkniecie,gdzie go wlozyc i przekrecic znajdziesz bo jest tylko jedno miejsce
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

Jeśli dobrze rozumiem to ta pod zębatką te rączki od zamykania, tak?
Bo wiecie ja z całej siły to ciągnę a to ani drgnie (do zamknięcia, a cofnąć się cofa :( (do pewnego miejsca) ) i się boję żeby nie zrobić totalnego zniszczenia szyberka przez to...

Rączka co pewien kawałek stawiała opór ale dało się szyberdach domknąć. Trochę przeskakiwała ale dałem radę. Więc ponownie pytam c to może być??
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”