Rezonans 95-110 km/h 1.9D

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Osa
Mały interesant
Mały interesant

Rezonans 95-110 km/h 1.9D

Post autor: Osa »

Witam,

Mam taki problem: pomiędzy 95, a 110km/h auto wpada mi w cykliczny rezonans jakbym miał jakąś 'tubę' basową w bagażniku, jest uciążliwy i w miarę głośny.. powyżej 110 km/h przestaje tak samo poniżej 95 km/h. Jakieś pomysły co to może być? Ktoś już miał/ma takie coś w tym silniku?

Pozdrawiam.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

pierwsze co ludziska napiszą- opony, felgi- trza wyważyć
Awatar użytkownika
Osa
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""damianese""]pierwsze co ludziska napiszą- opony, felgi- trza wyważyć[/quote]

Właśnie jest problem bo wyważałem 2 tygodnie temu.. jest też możliwość, że mi odważnik odpadł jakiś..
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

podjedź niech sprawdzi przednią oś- raz miałem tak po tygodniu jak wjechalem na autostrade przy 110 trzepało- wróciłe i powiedział że wyważy do 160- i miał racje jak przekraczałem tę prędkość to biły
Awatar użytkownika
Osa
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""damianese""]podjedź niech sprawdzi przednią oś- raz miałem tak po tygodniu jak wjechalem na autostrade przy 110 trzepało- wróciłe i powiedział że wyważy do 160- i miał racje jak przekraczałem tę prędkość to biły[/quote]

Ale właśnie mi nie trzepie autem jedzie normalnie tylko jest taki rezonans (sam dzwiek) ze daje max po uszach..
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

jeśli chodzi o sam dźwięk to na pewno bagażnik ? może uszczelka lub sama klapa źle dolega i pęd powietrza robi hałas
Awatar użytkownika
Osa
Mały interesant
Mały interesant

Na stacji diagnostycznej wyszło, że 2 tylne łożyska są walnięte.. orientuje sie ktoś czy w 6n 99r jest osobno łożysko i piasta czy w całości bo w sklepie wg numeru vin wyszło ze mam w całości ale coś mi to nie pasuje a różnica w cenie dość spora...
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

ee jak masz bębny to raczej masz oddzielnie znaczy są dwa łożyska małe i duże są one w bębnie. chyba nawet był manual jak je wymienić
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

nr łożysk[pod bębny] z wewnętrznego pierścienia[ na zewnętrznym nie czytelne] SKF ST18 328688 AA/Q i SKF LM11749/QVC027 u mnie są wymienne i twoje też powinny być wymienne.jeszcze jest simering 40 52 7
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”