Mam taki problem: pomiędzy 95, a 110km/h auto wpada mi w cykliczny rezonans jakbym miał jakąś 'tubę' basową w bagażniku, jest uciążliwy i w miarę głośny.. powyżej 110 km/h przestaje tak samo poniżej 95 km/h. Jakieś pomysły co to może być? Ktoś już miał/ma takie coś w tym silniku?
podjedź niech sprawdzi przednią oś- raz miałem tak po tygodniu jak wjechalem na autostrade przy 110 trzepało- wróciłe i powiedział że wyważy do 160- i miał racje jak przekraczałem tę prędkość to biły
[quote=""damianese""]podjedź niech sprawdzi przednią oś- raz miałem tak po tygodniu jak wjechalem na autostrade przy 110 trzepało- wróciłe i powiedział że wyważy do 160- i miał racje jak przekraczałem tę prędkość to biły[/quote]
Ale właśnie mi nie trzepie autem jedzie normalnie tylko jest taki rezonans (sam dzwiek) ze daje max po uszach..
Na stacji diagnostycznej wyszło, że 2 tylne łożyska są walnięte.. orientuje sie ktoś czy w 6n 99r jest osobno łożysko i piasta czy w całości bo w sklepie wg numeru vin wyszło ze mam w całości ale coś mi to nie pasuje a różnica w cenie dość spora...
nr łożysk[pod bębny] z wewnętrznego pierścienia[ na zewnętrznym nie czytelne] SKF ST18 328688 AA/Q i SKF LM11749/QVC027 u mnie są wymienne i twoje też powinny być wymienne.jeszcze jest simering 40 52 7