Po odpaleniu gaśnie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Mariusz
Newbie
Newbie

Po odpaleniu gaśnie

Post autor: Mariusz »

Witam od 3 lat mam problem z moim VW Polo 6N 1995 r 1,6 który polega na tym że raz na jakiś czas ( średnio 2 - 5 razy w miesiącu) po odpaleniu silnika samochód po sekundzie gaśnie, odpalam ponownie a on znowu gaśnie i tak z 4 razy czasem nawet do 6 razy i w końcu odpala za którymś razem i działa normalnie. Co może być powodem takich objawów ? Jeden z mechaników powiedział mi że po załączeniu mam poczekać kilka sekund zeby pompka paliwa zaciągła paliwo i dopiero wtedy odpalać ale i tak gaśnie.
Awatar użytkownika
ql89
Początkujący
Początkujący

Post autor: ql89 »

najpierw podłącz pod VAG, a potem będzie wiadomo coś więcej. Istnieje duże prawdopodobieństwo że wywala Ci błąd immobilizera lub coś się z nim dzieje i dlatego masz problemy z tym odpaleniem - u mnie jakiś czas temu była podobna sprawa a pomogło wykasowanie wspomnianego błedu :acute: kod błędu -17978 P1570 463A Uszkodzony sterownik immobilizera - zły kod, ECM, przewody (sporadyczny)
Awatar użytkownika
Mariusz
Newbie
Newbie

Post autor: Mariusz »

[quote="ql89"]najpierw podłącz pod VAG, a potem będzie wiadomo coś więcej. Istnieje duże prawdopodobieństwo że wywala Ci błąd immobilizera lub coś się z nim dzieje i dlatego masz problemy z tym odpaleniem - u mnie jakiś czas temu była podobna sprawa a pomogło wykasowanie wspomnianego błedu :acute: kod błędu -17978 P1570 463A Uszkodzony sterownik immobilizera - zły kod, ECM, przewody (sporadyczny)[/quote]

Jedyny błąd jaki mi wyświetla po podłączeniu VAGa to błąd czujnika halla, ale po odpaleniu auta błędu niema
Awatar użytkownika
dziurekxx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dziurekxx »

Na kolumnie kierownicy masz puszkę od immobilisera, są tam dwie wtyczki.Odłącz je przemyj jakimś kontaktem {wd40 etc.}U mnie pomogło od roku spokój.Co do błędu w VAG-u na zgaszonym silniku to normalne wskazanie .
Dziurekxx
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”