Witam od 3 lat mam problem z moim VW Polo 6N 1995 r 1,6 który polega na tym że raz na jakiś czas ( średnio 2 - 5 razy w miesiącu) po odpaleniu silnika samochód po sekundzie gaśnie, odpalam ponownie a on znowu gaśnie i tak z 4 razy czasem nawet do 6 razy i w końcu odpala za którymś razem i działa normalnie. Co może być powodem takich objawów ? Jeden z mechaników powiedział mi że po załączeniu mam poczekać kilka sekund zeby pompka paliwa zaciągła paliwo i dopiero wtedy odpalać ale i tak gaśnie.
najpierw podłącz pod VAG, a potem będzie wiadomo coś więcej. Istnieje duże prawdopodobieństwo że wywala Ci błąd immobilizera lub coś się z nim dzieje i dlatego masz problemy z tym odpaleniem - u mnie jakiś czas temu była podobna sprawa a pomogło wykasowanie wspomnianego błedu :acute: kod błędu -17978 P1570 463A Uszkodzony sterownik immobilizera - zły kod, ECM, przewody (sporadyczny)
[quote="ql89"]najpierw podłącz pod VAG, a potem będzie wiadomo coś więcej. Istnieje duże prawdopodobieństwo że wywala Ci błąd immobilizera lub coś się z nim dzieje i dlatego masz problemy z tym odpaleniem - u mnie jakiś czas temu była podobna sprawa a pomogło wykasowanie wspomnianego błedu :acute: kod błędu -17978 P1570 463A Uszkodzony sterownik immobilizera - zły kod, ECM, przewody (sporadyczny)[/quote]
Jedyny błąd jaki mi wyświetla po podłączeniu VAGa to błąd czujnika halla, ale po odpaleniu auta błędu niema
Na kolumnie kierownicy masz puszkę od immobilisera, są tam dwie wtyczki.Odłącz je przemyj jakimś kontaktem {wd40 etc.}U mnie pomogło od roku spokój.Co do błędu w VAG-u na zgaszonym silniku to normalne wskazanie .