[6n] aef 1,9d obroty faluja

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawlik19854
Raczkujący
Raczkujący

[6n] aef 1,9d obroty faluja

Post autor: pawlik19854 »

siemanko mam problem z moja polóweczka poniewaz obroty mi faluja a czesto jak stoje to same wzrastaja na 2000 3000 tysiace jak robie redukcje to obroty tez nie opadaja odrazu pomuzcie co to moze byc
Awatar użytkownika
cage009
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: cage009 »

są tylko dwie opcje: 1 - filtr paliwa dawno nie zmieniany i zatkany. 2 - na pompie wtryskowej coś jest kombinowane.

jeżeli stało się to nagle bez ingerencji w pompę to obstawiam filtr paliwa do wymiany :-)
p
pawlik19854
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawlik19854 »

wiesz filtr był wymieniony a co z pompa ??
p
preket
Newbie
Newbie

Post autor: preket »

odkopie temat - z racji świeżo kupionej Polówki - zabrałem sie za wymianę filtrów, świec itd.
Po wymianie filtra paliwa, pompa się zapowietrzyła. Udało mi się ją odpowietrzyć ale obroty potrafią plywac z około 900 do 1000. Przed wymianą obroty też lekko skakały. Temperatura tez lekko plywa - obstawiam na 99% termostat - już zakupiony Wahler. Pytanie jest następujące czy w tym przeźroczystym wężyku powinno być widać leciuteńkie pęcherzyki ?? Są one malutkie, nie są to bąble jak przed odpowietrzeniem. Dodam tylko że montowałem filtr filtrona i jestem ciekawy czy tam do zestawu nie powinno być uszczelki pod zawór podgrzewacza paliwa - u mnie jej nie ma a wydaje mi się że powinna tam być. Drugie pytanie : Podczas odpowietrzania jak silnik już odpalił nagle wzrosły obroty do około 3000tyś i tak się utrzymywały, po zgaszeniu i odpaleniu to samo. Wydaję mi się że zasysa powietrze przez zaworek podgrzewania i przez to świruje - z ciekawości zdjąłem ten zaworek podczas pracy silnika - widać że leci tamtędy paliwo i po chwili obroty skaczą do 2000-3000tyś - ciekawe czy to zbieg okoliczności czy tak ma być. Ufff sory za długi post ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”