Pojawił się problem w moim Polo (1.2 12V benzyna, 64KM), dzisiaj chcąc jak zawsze gdzieś pojechać, spotkała mnie nie miła niespodzianka. Po kilku próbach odpalenia rozrusznik kręci, ale silnik nie chce zaskoczyć. Parę razy coś udało mu się zachłysnąć, ale to takie słabe i można tak do zajechania kręcić. Do środy autko śmigało bez zarzutu, wracałem w deszcz co prawda i nie było problemu postał do soboty dzisiaj i cisza. Co radzicie? Czy tylko pozostaje laweta lub hol do mechanika?
Sprawdzone w własnym zakresie:
- akumulator sprawdzony miernikiem - ok
- brak błędów na komputerze (VAG OBDII) - ok
- pompa paliwowa: wnioski:
(1) Po przekręceniu kluczyka: brak reakcji (bez dźwiękowe szumy urządzenia jakiej kol wiek pracy), w czasie próby odpalenia silnika również brak reakcji - robiąc to na słuch w dwie osoby. Na moje oko laika to mam pompę do wymiany. (2) Nie wiem jakie powinny być reakcje w przypadku sprawdzenia ciśnienia paliwa przy wtryskach i jak sprawdzić, czy w ogóle paliwo dochodzi. Na zdjęciach, które znajdują się niżej znalazłem tylko "króciec odpowietrzający" - wyglądający jak wentyl.

Szukając jak sprawdzić ciśnienie paliwa, korzystałem z tego schematu, ale za wiele to mi nic nie mówi.

Prośba o pomoc. :beg: