problem z odpalaniem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krzysiek21
Newbie
Newbie

problem z odpalaniem

Post autor: krzysiek21 »

witam.
mam problem z moim polo a nie jestem za bardzo obeznany w mechanice więc proszę łopatologicznie (silnik 1,0 benzyna+gaz) i jak ktoś może to proszę o radę.
mianowicie:
od jakiegoś czas po odpaleniu na benzynie albo od razu gaśnie albo przy próbie ruszenia. po przygazowaniu i przełączeniu na gaz zaczyna chodzić normalnie.
jak zgaśnie za pierwszym razem to potem długo kręci kręci i nie może zaskoczyć. proszę o radę, z góry dziękuję.
k
krzysiek21
Newbie
Newbie

to znowu ja. proszę o pomoc jak ktoś ma pojęcie co to może być.
od wczoraj silnik zaczął jeszcze nierówno pracować. tak jakby go zalewało czy nie wiadomo co.
czy to może być coś od świec?
S
Sako11
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Sako11 »

Witam kolegę

podobny objaw jak był u mnie wystarczyło wymienić czujnik temperatury najlepiej podjedź do mechanika niech podłączy pod kompa i sprawdzi wskazania czujnika
co do przerywania dlatego że dostaje bardzo bogatą mieszankę i dlatego będzie kulawo chodził i jak się zdławi przy ruszaniu to go zalewa i trzeba kręcić

Pozdrawiam Sako11
Było POLO 6N 1.0 1997r Yellow Bahama

JEST COŚ CO NIGDY NIE UMIERA TO MIŁOŚĆ DO VOLKSWAGENA!!!!!!!!!!!!!

Byłe Moje Polo >>> viewtopic.php?f=29&t=23723
k
krzysiek21
Newbie
Newbie

dzięki, ale chyba jakby to było z czujnikiem to na gazie by też nie za bardzo chodził?
może to być problem lipnego paliwa w baku? bo na gazie bez problemu pali. nie dusi go.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote="krzysiek21"]mam problem z moim polo a nie jestem za bardzo obeznany w mechanice więc proszę łopatologicznie[/quote]
[quote="krzysiek21"]od jakiegoś czas po odpaleniu na benzynie albo od razu gaśnie albo przy próbie ruszenia. po przygazowaniu i przełączeniu na gaz zaczyna chodzić normalnie. [/quote]
[quote="Sako11"]podobny objaw jak był u mnie wystarczyło wymienić czujnik temperatury najlepiej podjedź do mechanika niech podłączy pod kompa i sprawdzi wskazania czujnika [/quote]
[quote="krzysiek21"]dzięki, ale chyba jakby to było z czujnikiem to na gazie by też nie za bardzo chodził?[/quote]
Więc co chcesz podpowiedział ci dobrze brak ssania na zimnym silniku należy pod vaga sie podłączyć.Gaz ma swoje czujniki a samochód swoje swoje na benzynie.
k
krzysiek21
Newbie
Newbie

ok dzięki wielkie, sprawdzę :)
k
krzysiek21
Newbie
Newbie

witam:) chłopaki powiedzcie czy u was też tak się dzieje czasem?

sprawdzałem te wszystkie podpowiedzi i nic z tego. skończyły się te upały i teraz autko jezdzi normalnie. czy to możliwe że te problemy były związane z tą temp?
Awatar użytkownika
Matelko
Początkujący
Początkujący

Post autor: Matelko »

99% czujnik temp kopszt 19 zł miałęm to samo
k
krzysiek21
Newbie
Newbie

jednak to nie czujnik temp.
mechanik stwierdził zepsuty czujnik położenia wałka rozrządu. i źle ustawiony zapłon.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”