Samochód zakupiłem na walentynki w tym roku, troche pochopnie się na niego zdecydowałem, mało wogóle byłem obeznany jeśli chodzi o golfy, wcześniej miałem POLO 6N, ale do rzeczy:
- Rocznik 1993
- silnik 1.8 ABS bez gazu oczywiście
- kolor dokładnie nie określony, ale chyba fiolet metalik
- 5 drzwi
Wyposażenie:
- 4x elektryczne szyby
- 2x elektryczne lusterka
- podgrzewane lusterka
- podgrzewane spryskiwacze
- wspomaganie kierownicy
- szyberdach elektryczny
- 15 calowe aluminiowe felgi rondell na nich oponki 195/50/15
- i wszystko co do jazdy potrzebne

Samochód na początku do mnie nie przejawiał, ale powoli zacząłem sie do niego przyzwyczajać, jako, że nie lubię jeździć seryjnymi autkami, tym bardziej golfem, gdzie co 3 spotykany na ulicy to mk3, wiec postanowiłem w nim coś zmienić i powoli zacząłem realizować swoje plany

Po zakupie mój mk3 wyglądal dokładnie tak:

Są to fotki zrobione 16 lutego, czyli dwa dni po zakupie

Gdy uporałem się z tzw. pakietem startowym po zakupie auta, czyli wymiana płynów, rozrządu, i wszystkich pierdółek, wtedy założyłem grill no emblem i duzo nie myśląc, przyciemniłem blendy i kierunki motipem do lamp:

Jak widać na foto był to jeden z pierwszych błędów jakie poczyniłem golfikowi, troche tak pojeździłem, ale...przyszedł czas na zmiany, człowiek uczy sie na błędach i później trzeba było te błędy naprawić

Do pakietu błędów należy zaliczyć przyciemnienie tylnych lamp, foto poniżej:

I tak pojeździłem miesiąc, może dwa, następnie wziąłem się za kompletną zmianę podświetlenia wnętrza, na czerwono, wszystkie przyciski, pokrętła świecą teraz na czerwony oraz kierownica z jaśkiem, ponizej foto:

Podświetlenie zostało, jednak lampy i te wszystkie zbędne, wieśniackie gadżety powoli znikają z auta, pierwszą zmianą są lampy na tył firmy JOM clary dymione:

Następnie na przód doszła dokładka GTI, zniknł grill no emblem, oraz doszły blendy oraz halogeny firmy JOM clary:

Na dzień dzisiejszy zmienione są lampy z przodu na FK Automotive do tego żarówki philips blue vision, wnętrze również nabrało smaku, gałka obszyta skórą z czerwoną nicią, ręczny również niedługo będzie obszyty, zawieszenie to springi -40/40, kilka fotek z jesiennej sesji:

To na tyle, mam jesczze kilka planów, napewno felgi na wiosnę, może szeroka stal, sam nie wiem, chętnie widziane podpowiedzi, jak i krytyka

PozdraVWiam !!