Paffcio - MK3

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Paffcio - MK3

Post autor: paffcio »

Witam! Jako, że mój poprzedni temat o MK3 praktycznie nie żyje, postanowiłem założyć nowy, gdzie postaram się w miare możliwości uzupełnić pełną historię mojego golfika.

Samochód zakupiłem na walentynki w tym roku, troche pochopnie się na niego zdecydowałem, mało wogóle byłem obeznany jeśli chodzi o golfy, wcześniej miałem POLO 6N, ale do rzeczy:
- Rocznik 1993
- silnik 1.8 ABS bez gazu oczywiście
- kolor dokładnie nie określony, ale chyba fiolet metalik
- 5 drzwi

Wyposażenie:
- 4x elektryczne szyby
- 2x elektryczne lusterka
- podgrzewane lusterka
- podgrzewane spryskiwacze
- wspomaganie kierownicy
- szyberdach elektryczny
- 15 calowe aluminiowe felgi rondell na nich oponki 195/50/15
- i wszystko co do jazdy potrzebne ;)

Samochód na początku do mnie nie przejawiał, ale powoli zacząłem sie do niego przyzwyczajać, jako, że nie lubię jeździć seryjnymi autkami, tym bardziej golfem, gdzie co 3 spotykany na ulicy to mk3, wiec postanowiłem w nim coś zmienić i powoli zacząłem realizować swoje plany :)

Po zakupie mój mk3 wyglądal dokładnie tak:
ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek
Są to fotki zrobione 16 lutego, czyli dwa dni po zakupie :) pierwsze wrażenia itp. :P

Gdy uporałem się z tzw. pakietem startowym po zakupie auta, czyli wymiana płynów, rozrządu, i wszystkich pierdółek, wtedy założyłem grill no emblem i duzo nie myśląc, przyciemniłem blendy i kierunki motipem do lamp:
ObrazekObrazek

Jak widać na foto był to jeden z pierwszych błędów jakie poczyniłem golfikowi, troche tak pojeździłem, ale...przyszedł czas na zmiany, człowiek uczy sie na błędach i później trzeba było te błędy naprawić :)

Do pakietu błędów należy zaliczyć przyciemnienie tylnych lamp, foto poniżej:
ObrazekObrazek

I tak pojeździłem miesiąc, może dwa, następnie wziąłem się za kompletną zmianę podświetlenia wnętrza, na czerwono, wszystkie przyciski, pokrętła świecą teraz na czerwony oraz kierownica z jaśkiem, ponizej foto:
ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Podświetlenie zostało, jednak lampy i te wszystkie zbędne, wieśniackie gadżety powoli znikają z auta, pierwszą zmianą są lampy na tył firmy JOM clary dymione:
ObrazekObrazek

Następnie na przód doszła dokładka GTI, zniknł grill no emblem, oraz doszły blendy oraz halogeny firmy JOM clary:
ObrazekObrazek

Na dzień dzisiejszy zmienione są lampy z przodu na FK Automotive do tego żarówki philips blue vision, wnętrze również nabrało smaku, gałka obszyta skórą z czerwoną nicią, ręczny również niedługo będzie obszyty, zawieszenie to springi -40/40, kilka fotek z jesiennej sesji:
ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

To na tyle, mam jesczze kilka planów, napewno felgi na wiosnę, może szeroka stal, sam nie wiem, chętnie widziane podpowiedzi, jak i krytyka :P

PozdraVWiam !! :)
p
przemek82
Newbie
Newbie

Post autor: przemek82 »

golf osobiscie mi sie podoba. wyglada inaczej niz te seryjne i z tzw. 'wies tuningiem' zastanawiam sie teraz nad tylnymi swiatlami do swoje polówki i wybiore podobne do Twoich. pozdrowionka i kolejnych udanych przeróbek
Awatar użytkownika
LyszyK
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: LyszyK »

jeszcze tylko springi -60 -40 i ideał do naśladowania dla maniaków tuningu delikatnego i ze smakiem 8-)
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Idziesz w dobrym kierunku, gratuluje nawrócenia ;) Mam pytanei dotyczące silnika który masz tj. 1.8 ABS jak się sprawuje, tzn. czy coś musiałeś przy nim naprawiać? jak wyglada dynamika i spalanie? Pytam bo chodzą mi po głowie głupie pomysły dotyczące swapu tego silnika do mojego polowagena :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

LyszyK
do zobaczenia pod "lekrerkiem" w Rzeszowie hehe ostatnio bylem, widzialem Twoja pole :] tzn. moze nie ostatnio, ale widzialem :P
Skfarek
wydaje mi sie, ze to nie jest opłacalne a silnik, no powiem Ci, ze najlepsze jest to, ze wszystko sam w nim zrobisz, wszystko na wierzchu, wtrysk ostatnio sam zmieniałem, bo lał stary :P

Pozatym silniczek daje sobie rade z mk3, lecialem nim prawie 190 w 2 osoby takze nie jest zle, dynamiczny a spalanie ? ile wlejesz tyle spali...

w miescie przy troszke ciezkiej nodze pali mi nawet te 10 litrów, w trasie od 6,5 do 8 nawet litrow, takze nie jest zle ;]
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Dzięki za info :) Czy nie opłacalne hmmm - ABSy chodzą po 800 - 1200 zł, konstrukcyjnie są podobno bliskie 1.3 ADX i 1.6 AEE - wszystkie trzy mają wtrysk Mono - motronic, jest ich duży wybór i można znaleźć w dobrym stanie, KR i PL zwykle są zarżnięte. Ale narazie to tylko teoretyzowanie, musze jeszcze poszukać więcej info na ten temat ;)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Skfarek
ABS'a mozna w bardzo dobrym stanie za 5 stówek kupić ! A kompletny wtrysk moge miec za 100zł wraz z krokowcem, takze to naprawde smieszne pieniadze :)
Awatar użytkownika
LyszyK
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: LyszyK »

[quote=""Paffcio""]LyszyK
do zobaczenia pod "lekrerkiem" w Rzeszowie hehe ostatnio bylem, widzialem Twoja pole :] tzn. moze nie ostatnio, ale widzialem :P[/quote]

Często tam stoje , szczególnie na miejscu gdzie nie można parkowac :rotfl:

pozdro :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”