[9n] stuki, sprzęgło??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Donia
Newbie
Newbie

[9n] stuki, sprzęgło??

Post autor: Donia »

dokładnie 30 marca bylam na "pozimowym przeglądzie" mojej polóweczki, wymieniałam olej łożysko w przednim kole. nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba niedługo po tej wizycie pierwszy raz usłyszałam jakieś takie "stuk" przy puszczaniu sprzęgła. auto nie szarpie, sprzęgło wraca normalnie, wciskam je też normalnie, biegi wchodzą ok. wydaje mi się, że owy "stuk" słyszę gdzieś z tylu samochodu. hmmmm. nawet moją kobiecą mądrością najpierw sprawdziłam, czy nic mi się nie przesówa w bagażniku :)
dodam ze podczas tej wizyty w marcu mechanik stwierdził, że z zawieszeniem jest wszystko ok. acha, mialam też czyszczoną tarczę hamulcową w prawym tylnym kole. czy ktoś z was wie może co to może być ten "stuk'? nie jest to jakiś bardzo głosny dźwięk ale ja wyraźnie go słyszę. czy wymaga to natychmiastowej wizyty w warsztacie? czy mogę troszkę pojeździć?
m
mario666
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mario666 »

zawieszenie przednie,tuleje gumowo metalowe do wymiany koszt-80 pln same tuleje i ze 180 pln wymiana
D
Donia
Newbie
Newbie

byłam dziś u mechanika. orzeczenie - przegub prawy. wymiana w następnym tygodniu a na razie mam jeździć.
D
Donia
Newbie
Newbie

[quote="Donia"]byłam dziś u mechanika. orzeczenie - przegub prawy. wymiana w następnym tygodniu a na razie mam jeździć.[/quote]

zrobione - koszt 150 zł i ewidentnie to to, bo już nie puka :) :D
pan powiedział, że pękla mi jakaś gumowa część (nie znam się na tym)
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”