[6n2] Alarm

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Gabriel
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Alarm

Post autor: Gabriel »

Witam mam problem z alarmem wczoraj zauważyłem że mój alarm się co prawda włącza ale działają tylko migacze (awaryjne) nie ma żadnego dźwięku ?? co to może być ??
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

a syrenka sie nie spalila przypadkiem?
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Ale chodzi o to, że nie wyje, czy nie ma sygnału jak zamykasz auto tylko kierunki mrygną a alarm nie piknie?
[size=12px][/size]
K
KoKo

Post autor: KoKo »

jak sie dowiesz co sie stalo ze alarm nie dziala to napisz bo wlasnie ja chce nie miec dzwieku
Awatar użytkownika
Gabriel
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Gabriel »

no chodzi dokladnie o to że jak ktoś pociągnie klamkę itp.itd.to awaryjne się włączą a nie ma syreny ?! a jak zamykam auto to też nie ma dźwięku ale akurat to mi nie przeszkadza :) tylko to że nie ma dźwięku jak ktoś chce wejść . gdzie w ogóle jest ta syrena ??
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotrom87 »

Nie wiem jak jest u Was ale u mnie syrenę można wyłączyć za pomocą specjalnego kluczyka (które 2 były dołączone do alarmu).
Wkłada się go bezpośrednio do syreny i przekręca. :)
K
KoKo

a u mnie wlasnie nie ma nic takiego :(
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotrom87 »

Ale wiesz w ogóle jakiej firmy masz alarm? Bo jak nie to sprawdź co masz napisane na centralce od alarmu i może znajdziesz jakiś schemat w necie. U mnie alarm nie był założony fabrycznie i być może dlatego mam kluczyki.
K
KoKo

u mnie tez byl fabrycze bo to bylo wczesniej auto taty i on nic do niego nie wkladal
K
KoKo

i moj tata miał to auto od nowosci i pytalem go czy byl jakis kluczyk dodatkowy i mowil ze nie a teraz kupil nowa toyote avensis i ma taki malutki kluczyl
Awatar użytkownika
Marianoo

w fabrycznych alarmach nie ma dodatkowych kluczykow od centralki. Nie wiem czy w 6N mozna by ustawic alarm przez vag-com, bo w passacie b5 juz mozna:)
[size=12px][/size]
m
mostu
Newbie
Newbie

Post autor: mostu »

Witam,
nie chce zakładać nowego wątku wiec podłączę się pod istniejący.

Mam 9N2 z 2008r, a w środku fabryczny alarm. Od początku podczas uzbrajania systemu mrugały tylko światełka i zamykało samochód, paliły sie dwie diodki w środku i spokój, ALE od jakiegoś czasu coś jest nie tak. Jak jest zimny silnik, albo jak przejadę jakiś niewielki odcinek i chcę zamknąć samochód to w prawdzie się uzbraja, ale robi dwa "miałknięcia"... nie wiem o co mu chodzi. Jak nie domknę drzwi czy coś to sa 3, albo 4 "miałknięcia", ale innego rodzaju i to tez nie od razu tylko po 5 sekundach od uzbrojenia... help. Czy może być to coś niepokojącego, czy na co może to wskazywać?

To "miałknięcie" brzmi jak włączenie się na chwile syreny alarmu...
Awatar użytkownika
Marianoo

Hmm ja widze tu dwie opcje. Albo moduł komfortu niedomaga, albo krańcówka w drzwiach...
[size=12px][/size]
m
mostu
Newbie
Newbie

Post autor: mostu »

Ale wszystko się zamyka. Sprawdzam wszystkie drzwi i klapę bagażnika - pozamykane. Więc co? on nie sygnalizuje że coś jest nie zamknięte :(. Ogólnie przeszkadza mi samo "wycie" syreny bo wszystko normalnie działa :/
Awatar użytkownika
edi143
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: edi143 »

nie chce zakładać nowego wątku, podłączę się pod ten.
;
Jaki alarm,i jak go zlozyc.Moze ktos cos doradzic? schemat ,firma?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”