Ściąga na lewo po spotkaniu z krawężnikiem :/

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Ściąga na lewo po spotkaniu z krawężnikiem :/

Post autor: Wy3 »

Witam mam pytanie : miałem spotkanie z wysokim krawężnikiem na zakręcie wpadłem w poślizg i przednim lewym kołem uderzyłem w krawężnik przy prędkości około 20 -30 km/h, koło jest cofnięte o 2 - 3 cm względem prawego i ściąga mi auto na lewo. Czy przyczyną tego może być skrzywiony wahacz lub przesunięty sworzeń wahacza? znajomy mi mówił że mogła sie przesunąć łapa wahacza z podłogą ? Proszę o pomoc.
KONI
M
Marcin_86_21
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Marcin_86_21 »

racze wahacz ale lepiej jedz do mechanika bo będzie ci ścinać opony
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

My tu sobie możemy gdybać, ale trzeba wejść pod auto i popatrzeć co się wygięło....
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

Pewnie wahacz, jeżeli jednak nie on, to mocowania dostały po tyłku ( stabilizator, mocowanie wahacza ), ewentualnie mcperson
Obrazek
l
last_warrior
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: last_warrior »

Po lekkim dzwonie w mojej polówce pękło mocowanie stabilizatora i też ściągało w jedną stronę znacznie mocniej przy hamowaniu, w pierwszej kolejności podejrzenie padło na koncówki drążków ale mechanik szybko się z tego wycofał po sprawdzeniu stabilizatora tyle mogę powiedzieć jeśli chodzi o moje doświadczenie ze ściaganiem.
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

Wejść pod samochód, dobre światło i patrzeć co krzywe, pęknięte albo uszkodzone. Tak teoretycznie to można pół samochodu wpisać na listę, a i tak nie koniecznie zgadniemy...
k
kraver
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kraver »

Wy3
napewno wachac moj kumpel mial to samo stabilizator caly tylko wachac lekko sie wygiol w banan i przez to kolo sie coflo okolo 4-5 cm i tez ostro sciagalo wymienil wachacz pojechal na zbieznosc i wszystko si!!
czerwonoczarny
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

trochę głupie jest zakładanie rematu i pytanie co się zdupiło po walnięciu w krawężnik, zerknąć pod auto i wiadomo... ale ok, skoro chcecie tak...
Mam pytanko ile zbieżność kosztuje? mam wykrzywiony wachacz, auto delikatnie ściąga.
Chziałbym się zorientować ile by kosztowała zbierzność, cy poprostu wyjeżdżać opony które mam w garażu do cholery :-D
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

zbieżność kosztuje w zależności gdzie robisz od 60 do 120 zł
KONI
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”