Witajcie
Miałem nadzieję, że w tym momencie również pochwalę się latającymi szybkami, jednak nie mogę teraz tego zrobić... Muszę za to prosić o pomoc...
Zabrałem się dzisiaj za montaż układu. Rozbebeszyłem drzwi:

Jednak jak przyszło do montażu samego układu, okazało się, że w wiązce moich drzwi nigdzie nie ma fioletwoego przewodu z żółtym paskiem... Owszem fioletowy z zielonym paskiem jest, biało-niebieski też. Jednak tamtego nie ma. W związku z tym nie miałem gdzie podłączyć jednego z przewodów.
Podejrzewam, że z racji, że moje Polo jest z 2002 roku, a Wasze są z lat późniejszych, mogły się zmienić kolory izolacji poszczególnych kabelków. Dlatego też porobiłem fotki tego co ujrzałem pod tapicerką. Na pewno pamiętacie do której wtyczki dochodziły tamte kabelki, dlatego mam nadzieję, że będziecie w stanie wskazać pin, do którego podpięty jest szukany kabelek (u Was fioletowy z żółtym paskiem). W związku z tym, że jest widocznie jakaś różnica, sprawdźcie czy przewód biało-niebieski oraz ten fioletowy z zielonym paskiem jest podpięty do tego samego pinu co u Was. Nie chciałbym narobić bałaganu w instalacji.
Przewody: fioletowy z zielonym paskiem oraz biało-niebieski znalazłem w skrajnej, prawej wtyczce:

Z tego co widzę, środkowa wtyczka jest od lusterek, więc tam na pewno przewodu szukanego nie będzie.
Ofotografowałem dość szczegółowo tę prawą wtyczkę:

Dodatkowo zrobiłem fotkę kostki, którą podpina się do przycisków od otwierania/zamykania szyb. Zrobiłem to dlatego ponieważ wydaje mi się, że to właśnie tam biegnie biało-niebieski przewód.
Biegnie też tam przewód żółto-czerwony, w który początkowo chciałem podpiąć kabelek od zrobionego układu w zamian za ten fioletowo-żółty. Jednak zorientowałem się, że przewód zasilający ma taki sam kolor izolacji więc postanowiłem nic nie podpinać i liczyć na Waszą pomoc.:
Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. POMOCY!
EDIT: Jakby co, nie mam elektrycznych szyb z tyłu, stąd może być mniejsza ilość przewodów.