U mnie dłuższe trzymanie nie działa ale ja nie mam pilota w kluczyku tylko alarm oddzielnie zakładany.a co do modułu komfortu,jestem ciekaw czy jak jutro pojadę do serwisu to ustawia mnie to bez płacenia
a mnie powiedzieli w serwisie ze do domykania szyb trzeba dodatkowy kabel dac :?: Tylko mnie sie zawsze wydawalo ze włąsnie w panelu komfortu mozna to ustawic bez dodakowych kabli bo przeciez z kluczyka mam domykanie..ale moge sie mylic :roll:
da sie to zrobić w następujący sposób jesli oczywiscie da sie domknąć szyby z kluczy a z pilota nie , trzeba kupic moduł komfortu ale zeby kupic trzeba najpierw wiedzieć jaki sie ma numer modułu w samochodzie następnie wpina sie go w gniazdo dioagnostyczne na 5 min i szyby domykaja sie z pilota nieda sie tego zrobic za pomoca vag-a badz vas-a
[quote=""Rafesc""]trzeba kupic moduł komfortu[/quote]
ile to może kosztować ??
[quote=""Rafesc""]trzeba najpierw wiedzieć jaki sie ma numer modułu w samochodzie[/quote]
jak to sprawdzić??
dokładnie jest to wpinka do modułu komfortu, czyli kupuje sie takla wpinke której nie mogę znaleźć na allegro wpina sie w gniazdo diagnostyczne ona sie wyładowywuje i mozemy ja wyzuczyc a szyby ładnie sie domykają z pilota, dokładnie sprecyzuje temat jak pojadę do tego mechanika zeby mi takie cuś załatwił bo jeszcze jest jeden sposób ze w centralkę wpinamy jakieś urządzenie co działa na tej samej zasadzie mniej więcej a numer modułu komfortu pokazuje sie przy podpięciu np vas-a w 9n sa trzy rodzaje ja np mam 6Q0959433E
mogę bez problemu wykonać takie kodowanie o ile w aucie jest moduł komfortu. sprawdzamy to poprzez VAG -> kanał 46
i numer odczytujemy jak na przykładzie niżej
vag-com-em nawet nie ma co próbować bo nie zrobi się tego. http://www.allegro.pl/item680847229_dom ... skoda.html identycznie jak na aukcji.