W związku z faktem, że zbliża się 20 sierpnia, czyli termin wywiezienia budy do blacharza ja zabrałem się za elementy podwozia, które były skorodowane. Czyli po kolei:
Usuwanie mechaniczne rdzy, potem fosol, następnie podkład tlenkowy i na to farba chloro-kauczukowa. Poniżej kilka fotek z malowania:
Termin wywiezienia auta do blacharza ustalony. W poniedziałek 01-09-2013 auto jedzie na lawecie do blacharza.
EDIT 25-08-2013
W sobotę oczyściłem z rdzy osłonę wentylatora oraz bak paliwa. Na szczęście rura wlewowa nie jest przegnita na wylot, więc opłaca się reanimować. Dzisiaj pomalowałem oba elementy minią. A jutro pomaluję farbą chloro-kauczukową. Bak to dwa razy nawet. A w późniejszym czasie dokupię tylne nadkola.
EDIT 26-08-2013
Dziś pomalowałem farbą chloro-kauczkową uchwyt filtra węglowego, osłonę wentylatora chłodnicy, oraz bak paliwa. Farba ma połysk, więc elementy wuglądają jak nowe

Jak skończę malowanie w środę, to wrzucę zdjęcia.
EDIT 28-08-2013
Dzisiaj dotarły do mnie emblematy GT na klapę i do grila.
PoloG40 dzięki wielkie za udany zakup.
EDIT 02-09-2013
Polo dzisiaj pojechało do warsztatu. Po weekendzie będą pierwsze foty.
EDIT 11-09-2013
Polo pojechało do warsztatu i stoi tak tam już tydzień. Zaczynam się niecierpliwić. W między czasie nabyłem oryginalną kierownicę powietrza do chłodnicy, bo w moim aucie tego nie było.
EDIT 13-09-2013
Dziś byłem obejrzeć auto, i dowiedziałem się, że wieczorem będzie do odbioru. Ewentualnie jutro z rana. Szok :shock:.