[quote=""ziomek456""]silnik jest 1.3 + zawrotne 33KW.[/quote]
z tego co piszesz to sa błedy !
bo 1.0 ma 33KW czyli 45KM AAU
a 1.3 ma 40 KW i 55KM AAV
Wiec co masz ?
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
[quote=""Lechu_1987""][quote=""ziomek456""]silnik jest 1.3 + zawrotne 33KW.[/quote]
z tego co piszesz to sa błedy !
bo 1.0 ma 33KW czyli 45KM AAU
a 1.3 ma 40 KW i 55KM AAV
Wiec co masz ?[/quote]
Ja właśnie czytam z dowodu rejestracyjnego P2 - dane silnika 33 KW.
No to czyli jednym słowem nie opłaca się nic robić ?
popodkręcaj wszystkie śrubki w silniku, obtańcz samochód 3 razy w lewą i 3,5 raza w prawą stronę, w indiańskim pióropuszu uderzając w bęben i śpiewając głośno i wyraźnie "eeeeejjjaaa eeeejaaaa". to Ci powinno dać jakieś 5 do 15 koni.
p.s i koniecznie w okolicy jakiejś stajni (inaczej jest duże prawdopodobieństwo że po prostu konie nie przybiegną bo Cię nie usłyszą)
[quote=""Grzesiek2507""]popodkręcaj wszystkie śrubki w silniku, obtańcz samochód 3 razy w lewą i 3,5 raza w prawą stronę, w indiańskim pióropuszu uderzając w bęben i śpiewając głośno i wyraźnie "eeeeejjjaaa eeeejaaaa". to Ci powinno dać jakieś 5 do 15 koni.
p.s i koniecznie w okolicy jakiejś stajni (inaczej jest duże prawdopodobieństwo że po prostu konie nie przybiegną bo Cię nie usłyszą)
[/quote]
chyba też będę tak musiał zrobić :yahoo:
super manual :yahoo: :piwo:
żeby nie odkopywać srednio jakis kotletów.. szukalem do siebie gk lub 3f niestety nic sie nie trafilo, a w moim aav wydmuchalo uszczelke pod glowica i moge to tanbim kosztem zrobic (generalnie samo planowanie i koszt uszczelki) i stad pytanie: lezy mi na placu wałek z polowy 1.6 AEE, czy bedzie to mialo jakis efekt? (wydaje mi sie ze jest ciutke ostrzejszy niz a aav) no i czy splanowanie głowicy o 1 mm da jakikolwiek efekt chociaż w momencie obrotowym ? czy sam wtrysk z ABU cos pomoze? czy spasuje czy musi isc razem z kolektorem . dolot odpuszczamy bo to proste ze bedzie ciutke rzeby. Co moge zrobic jeszcze apropo góry silnika skoro bedzie "na stole"