[quote=""Tomek001""]Witam,
Chciałbym zamontować w swoim samochodzie niefabryczne radio. Pytanie rodzi się takie - jaka przejściówka antenowa jest wymagana do Polo 6n2?
Następnie zamierzam z tyłu radia wyprowadzić USB do schowka. Czy da się tam jakoś dostać bez demontażu zbyt wielu elementów?
Problem z przejściówką i dostaniem się do schowka rozwiązany.
Kolejne pytanie:
Jakie kable zamienić by radio nie traciło ustawień po wyłączeniu zapłonu? Mam przejściówkę z dwóch wiązek na jedną do radia (JVC). Prawdopodobnie należy zamienić zasilanie - tak by było podtrzymanie napięcia, ale nie chcę tego robić metodą prób i błędów.[/quote]
Podpinasz kabel czerony i żółty idący od radia do żółtego idącego z instalacji samochodu. Kabel czerwony idący z instalacji samochodu, traci zasilanie po wyłączeniu stacyjki. Pamiętaj żeby przy łączeniu kabli kostki były odpięte, bo będzie strzelać iskrami ! Kabel zółty w instalacji samochodu ma stałe napięcie i wtedy powinno radio Ci działać na wyłączonym zapłonie.
[quote=""xxszumixx""]Witam wszystkich forumowiczów
Posiadam problem z radiem samochodowym AUDIOCORE AC9247 (radio markowe to to nie jest ale zawsze jakieś jest xD )Radio jest nowe ma z 2 tyg.
Mój problem polega na tym ze podczas słuchania w czasie jazdy jak również postoju zaczyna niemiłosiernie pikać i piszczeć jak by wyskakiwał jakiś błąd.Ponieważ radio jest na 2 letniej gwarancji dałem je do sprawdzenia, okazało się jednak że jest w 100% sprawne.Więc problem musi tkwić gdzieś w aucie?. Ma ktoś może pomysł jak to usunąć??. Z góry dziękuje za pomoc

[/quote]
Miałem coś takiego w xsarze. To może być zabezpieczenie radia które polega na tym że radio działa Ci normalnie tylko w jednym samochodzie i to właśnie w tym, w którym zaprogramujesz. Też się tak nadziałem. Kupiłem do xsary oryginalne radio citroena, włączam i piszczy jak porąbane. Dopiero po wizycie w warsztacie elektronicznym dowiedziałem się o co chodzi. Zgrali mi radio z samochodem i od tamtej pory cisza. Sprawdź w instrukcji obsługi czy nie masz takiej opcji włączonej, a jeżeli jest taka opcja i jest włączona to spróbuj ją wyłączyć, lecz jeśli nie da się tego wyłączyć to pozostaje Ci tylko zgrać radio z samochodem.