Witam. Wczoraj jechalem sobie moim Polo srednio tak 120-140h i w srodku samochodu bylo strasznie głosno, nawet nie chodzi o dzwiek silnika ale powietrza z zewnatrz... nie wiem jak to powiedziec.
Moje Polo jest z 95r mozliwe ze to uszczelki drzwi stracily juz swoje wartosci i to przez nie jest tak glosno w samochodzie?
Prosze o pomoc
Możliwe, że przy tak niskich temperaturach i potwornej ilości wody w powietrzu, uszczelki po prostu zamarzły i nie uszczelniają.
Przy wyższych temperaturach powinno być lepiej.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...
"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
prawdopodobnie właśnie to te uszczelki... ja ma m polo z 96r i szczerze mówiąc nie ważne czy w jest ciepło czy zimno po wyżej 70 km/h wewnątrz jest przenikliwy świst wiatru i szum powietrza także, chyba jedynym ratunkiem jest wymiana. pytałem o to swego czasu gości zajmujących się uszczelkami i podpowiedzieli mi żeby nasmarować uszczelki plakiem lub czymś podobnym, zrobiłem tak i szczerze trochę zelżyło... ale chyba u mnie jedynym ratunkiem to nowe uszczelki... pozdrawiam
Miałem to samo jak umyłem auto i potem uszczelki zmarzły. Nie dociskają dobrze do drzwi. Powietrze przy większej prędkości stawia większy opór i się przeciska do środka.
Poza tym masz silnik 1,6 (chyba). U mnie też jest głośny powyżej 3000 obr/min (z reguły powyżej 120 km/h). Ten typ tak ma i razem z uszczelkami się sumuje ten hałas.
Drzwi jak drzwi u mnie powyżej 140km/h nie trzeba nadmuchu włączać, samoistnie daje z nawiewów.
Być może to celowy projekt VW tak aby każdy w Polo poczuł namiastkę wiatru we włosach jak mają posiadacze cabrio :rotfl:
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
Spróbuj zrobić jeszcze tak : zapominałem jak to się fachowo nazywa,ale uchwyt przy samochodzie który łapie zamek drzwi jest przykręcony na dwa torx-sy odkręć go i wyreguluj,to znaczy cofnij go do wewnątrz samochodu tylko trochę.Na pewno będą się lepiej dociskały tylko żeby nie wpadały za głęboko leciutko mogą nic się nie stanie.
Ludzie przecież nie jeździcie nowymi samochodami T jasne że przy prędkości 120 km i wyżej będzie w nich głośno Bo te auta maja średnio po 10 lat i więcej więc nie będzie w nich tak cicho jak w nowych autach bo w tedy nie stosowano takich wygłuszeń itp
W różnych autach, szczególnie tych lepszych, są uszczelki od strony karoseria auta i od strony drzwi. W polo 6n uszczelki są tylko od strony karoseri, probował ktoś może dorobić od jakiegoś innego auta, takie własnie uszczelki na drzwi? Powinno to sporo uciszyć dzwięki które się dostają z zewnątrz własnie przez nieszczelności na uszczelce, oraz przy zamykaniu drzwi powinny się zamykać "ciszej". Kombinował ktoś może coś z takimi dodatkowymi uszczelkami?