Głośno w Polo podczas jazdy predkos 120-140km/h

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Głośno w Polo podczas jazdy predkos 120-140km/h

Post autor: qwer3 »

Witam. Wczoraj jechalem sobie moim Polo srednio tak 120-140h i w srodku samochodu bylo strasznie głosno, nawet nie chodzi o dzwiek silnika ale powietrza z zewnatrz... nie wiem jak to powiedziec.
Moje Polo jest z 95r mozliwe ze to uszczelki drzwi stracily juz swoje wartosci i to przez nie jest tak glosno w samochodzie?
Prosze o pomoc
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Możliwe, że przy tak niskich temperaturach i potwornej ilości wody w powietrzu, uszczelki po prostu zamarzły i nie uszczelniają.
Przy wyższych temperaturach powinno być lepiej.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

No w sumie autko nie jest garazowane, wiec moze masz racje dzieki:)
k
kamil0510
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kamil0510 »

prawdopodobnie właśnie to te uszczelki... ja ma m polo z 96r i szczerze mówiąc nie ważne czy w jest ciepło czy zimno po wyżej 70 km/h wewnątrz jest przenikliwy świst wiatru i szum powietrza także, chyba jedynym ratunkiem jest wymiana. pytałem o to swego czasu gości zajmujących się uszczelkami i podpowiedzieli mi żeby nasmarować uszczelki plakiem lub czymś podobnym, zrobiłem tak i szczerze trochę zelżyło... ale chyba u mnie jedynym ratunkiem to nowe uszczelki... pozdrawiam
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Zimówki też są głośniejsze od letnich i dorzucają swoje 3 grosze.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
P
Pawel-6N
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pawel-6N »

Miałem to samo jak umyłem auto i potem uszczelki zmarzły. Nie dociskają dobrze do drzwi. Powietrze przy większej prędkości stawia większy opór i się przeciska do środka.

Poza tym masz silnik 1,6 (chyba). U mnie też jest głośny powyżej 3000 obr/min (z reguły powyżej 120 km/h). Ten typ tak ma i razem z uszczelkami się sumuje ten hałas.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Drzwi jak drzwi u mnie powyżej 140km/h nie trzeba nadmuchu włączać, samoistnie daje z nawiewów.
Być może to celowy projekt VW tak aby każdy w Polo poczuł namiastkę wiatru we włosach jak mają posiadacze cabrio ;) :rotfl:
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Już myslałem ze to tylko moim Polo tak głośno jest:)

mam silnik 1.3:):)
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

a wymienial moze ktos te uszczelki? nie orientujecie sie jaki jest koszt?
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki Ci bardzo:):)
J
Januszek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Januszek »

Spróbuj zrobić jeszcze tak : zapominałem jak to się fachowo nazywa,ale uchwyt przy samochodzie który łapie zamek drzwi jest przykręcony na dwa torx-sy odkręć go i wyreguluj,to znaczy cofnij go do wewnątrz samochodu tylko trochę.Na pewno będą się lepiej dociskały tylko żeby nie wpadały za głęboko leciutko mogą nic się nie stanie.
1,6 GLX (6N)
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

oki dziś sie tym zajme:)
m
magik
Początkujący
Początkujący

Post autor: magik »

Ludzie przecież nie jeździcie nowymi samochodami T jasne że przy prędkości 120 km i wyżej będzie w nich głośno Bo te auta maja średnio po 10 lat i więcej więc nie będzie w nich tak cicho jak w nowych autach bo w tedy nie stosowano takich wygłuszeń itp
g
grzybol
Początkujący
Początkujący

Post autor: grzybol »

W różnych autach, szczególnie tych lepszych, są uszczelki od strony karoseria auta i od strony drzwi. W polo 6n uszczelki są tylko od strony karoseri, probował ktoś może dorobić od jakiegoś innego auta, takie własnie uszczelki na drzwi? Powinno to sporo uciszyć dzwięki które się dostają z zewnątrz własnie przez nieszczelności na uszczelce, oraz przy zamykaniu drzwi powinny się zamykać "ciszej". Kombinował ktoś może coś z takimi dodatkowymi uszczelkami?
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”