Witaj piszesz że masz "wzmacniacz 200"podaj może więcej szczegółów ,czy jest 2 czy 4-kanałowy ,jaki to marka ,model, ile ma rms-u,itp.
Za 150 złociszy możesz wyhaczyć na alledrogo używanego(ale ostatnimi czasy trudno)IT MDS 08.
Witam... chciałem zakupic sobie jakis dobry niedrogi sprzecik grajacy do swojej polóweczki.... chciałbym aby mi ktos doradził moze co to powinno byc... myslałem nad jakas nieduza skrzyneczka i wzmacniaczem, jesli ktos miałby cos do dosprzedania np, albo jakies ciakwe uwagi jakie to powinno byc bede wdzieczny... Pozdr wszystkich Klubowiczów i życze Szczesliwego nowego roku
Zależy co masz na myśli pisząc niedrogi
Osobiście polecam helix DB a do napędzenia Sony albo Alpina ze starszych modeli. A żeby wszystko miało ręce i nogi wygłuszyć, zamontować dystanse i dopiero na to głośniki.
Opcja szukaj i masz manuala jak to zrobić
Ja tak w nawiasie napisze, że nie pisze się n6 tylko 6N. Wiesz co najlepiej zluukaj na allegro bo ja tam wszystko kupowałem, dużo zależy od tego ile masz przeznaczonej kasy, i też w naszych POLO nie ma miejsca w bagażniku na skrzynie, Kolega kupił wielkości tornistra do szkoły :shock: tube do BMW jakiś stary model za chyba dał za 400-500 zł. ale przy max mocy spaliło mu bezpieczniki... Jeśli chcesz tą tube to kup tak do 300 zł. (łączna cena wraz z wzmacniaczem) taką kwote możesz przeznaczyć i też patrz na wielkość, ja osobiście wole inwestować w głośniki (mam 4 bassowe i 2 tweetery) bo nie zajmują miejsca, a grają konkretnie... Tylko, że mam tweetery oryginalne i są popsute i trzeszczą troche... Jeśli ktoś wie jak je wymontować prosze na PRV napisać, oraz jakie moge kupić inne aby pasowały w to samo miejsce. Pozdrawiam.
sorki racja, w sumie do wykorzystania mogę mieć dwa wzmacholki nie nowe ale chyba nie najgorsze :
-monacor hpb406, 2 x 100, -
-philips dap4040, 4 x 80,- mosfet
cena za proponowanego ale nowego -zaporowa i powalająca,
znalazłem coś takiego -kenwood kfc-w112s-(około 150zl) wiem że to inny poziom ale może się nada,
proszę o opinię
Ja w zakresie do 1k zł zmontowałem zestaw CAR POWER PRESET1 (dwa głośniki w drzwi-uprzedniu wygłuszone, oraz tweetery w trójkątach lusterek-skierowane na kierowcę i pasażera)wszystko wpięte na wzmacniacz Blaupunkt GTA 4 Special MkII. Do tego okazjonalnie zakupiona skrzynia basowa Blaupunkt (model bliżej mi nieznany) ... całość gra całkiem przyzwoicie :jester: Niestety do pełnego wykorzystania sprzętu brakuję mi jednostki sterującej, bo tymczasowo napędza wszystko Pioneer DEH-2000MPB
Co do wzmacniacza to prawdopodobnie będę miał do odsprzedania: "Wzmacniacz RTO SX 7002 plus, 4 kanały 600 watt, wzmacniacz używany, posiada zadrapania, technicznie w 100% sprawny"- cytat z wątka viewtopic.php?f=6&t=10847
Pozdro
Witam.
Chcem w aucie mieć (amatorski bass)...
Mam na ten cel dosyć mało kasy ok. 100zł.
Chodzi mi tylko o głośniki na drzwi jakie to mają być i jakie polecacie?
Radio musi mieć podkręcanie bassu żeby w ogóle był a aucie bass.
I przoszę o dokładne opinie i porady.
Pozdrawiam Wojtek :bye:
( Nie przenoście na inne tematy)0
większość poleci Ci Helixy 62.1, które można nabyć za około 200-250 zł i w tej półce cenowej są naprawdę dobre. Sam ich używam i jestem bardzo zadowolony.
Pamiętaj że nie możesz liczyć samych głośników, jeżeli chcesz mieć zadowalające efekty, musisz brać pod uwagę także wytłumienie drzwi, zwrotnice i okablowanie. Pozatym żeby głośniki zagrały samo radio nie wystarczy.
lepiej rozłożyć zakupy na raty:
-głośniki
-wytłumienie
-kable
-wzmacniacz