[9n] Nie działają spryskiwacze.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sokar
Początkujący
Początkujący

[9n] Nie działają spryskiwacze.

Post autor: sokar »

Witam, wczoraj zauważyłem że nie działają mi spryskiwacze i nie słychać pompki od spryskiwaczy. Pomyślałem że super płyn do -20 zamarzł na amen już przy -15. Tylko że samochód stoi w nocy w garaż w którym jest +/- 0*C a dzisiaj pompka rano dalej nie działała, możliwe że się spaliła mimo że raczej nie użyłem przy mrozach ani razu spryskiwaczy (nie potrzebowałem bo jeździłem na krótkich dystansach)?
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Mam dokładnie ten sam problem. W ogóle nie słychać pompki, nie wiem co jest zgrane..
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
m
mario666
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mario666 »

też tak miałem jak wy do dziś noie działał silniczek przyszły roztopy i wieczorem zadziałał
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: oko84 »

Co do przednich to ja też tak miałem przestał działać była woda i zamarzł i co sie okazało to poszedł bezpiecznik nie dość że od spryskiwaczy to i od wycieraczek po wymianie bezpieczników zaczęły chodzić a co do tyłu to jest mankament taki że na złączkach za akumulatorem lubią się rozłączać wiec proponuje sprawdzić połączenie jest na dole za akumulatorem.
P
Pelus222
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pelus222 »

Panowie co do tylnego spryskiwacza to na lewej przedniej podłużnicy jest przewodzik składający się z 2 części. Mi on niedano się rozpiał i tylny spriskiwacz sikał jak by chciał a nie mógł. wystarczy wcisnąć złączkę i powinno być ok. Co do przedniego to jeżeli nie zamarzł to mogla spaść kostka z pompki, trzeba zdjąć lub odchylić przednia część lewego nadkola.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”