Poradźcie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kolekcjoner79
Newbie
Newbie

Poradźcie

Post autor: kolekcjoner79 »

Mam takie pytanie w czym morze leżeć przyczyna
mianowicie auto nie pojedzie więcej jak 120 na godzinę silnik 1.4 8v doradźcie coś z góry dziękuje
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

tzn ? brakuje obrotów czy auto nie chce się rozpędzać ? jak do tych 120 km/h ? muł czy dobrze się rozpędza ?
Awatar użytkownika
kolekcjoner79
Newbie
Newbie

Post autor: kolekcjoner79 »

do 100 na godzinę to moim zdaniem bez zastrzeżeń a później do tych 120 to jak by już inny motor
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

no to standard, tak mniej więcej jeździ AKV, cudów nie ma przy 60 konikach, zależy jeszcze jakie masz buty, jak szerokie np. 195 to nie ma się co dziwić, u mnie do 110 km/h jedzie całkiem żwawo a potem to już walka z czasem bo drogi może nie starczyć,
ewentualnie sprawdź Vagiem czy jakichś błędów nie ma, przeczyść obadaj cały układ zapłonowy, filtry i inne bajerki nawet ciśnienie w oponach czy ewentualne opory toczenia z hamulców które nie odbijają, nawet zła geometria może robić takie cyrki,
przy takiej symbolicznej mocy silnika przy prędkościach powyżej 100 km/h jakakolwiek usterka ma znaczenie
civic r18a2/407 1,6 HDi
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

[quote=""rat4""]no to standard, tak mniej więcej jeździ AKV[/quote]
Mit... Osobiście rozpędziłem bez problemów do ok. 150 ( nie licznikowe, tylko rzeczywiste ) 50- konne AER.
Jeśli samochód "nie jedzie" - po prostu jest niesprawny. I trzeba szukać przyczyny.
Bardzo szerokie opony pogarszają dynamikę auta, podobnie jak i koła o zbyt dużej średnicy - ale prędkości maksymalnej tak radykalnie nie obetną.
Jeżdżąc swojego czasu 1,4 8v w normalnym ruchu osiągało się prędkości rzedu 130 bez najmniejszego trudu, jaka była prędkość maksymalna - nie wiem, bałem się sprawdzać...
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ja nic nie powiedziałem o prędkości max, też spokojnie rozpędzę się do 150-155 ale tak powyżej 110 to już nie jest tak dynamicznie jak wcześniej no dłuuuga droga do vmax, wszystkie podzespoły są OK, dbam bardzo o auto.
kompresja bardzo wysoka, no może rozrząd minimalnie źle ustawiony i taki tego wynik, z tym nic nie kombinowałem.
civic r18a2/407 1,6 HDi
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

cos z nim jest nei tak. ja mam 1.4 8v i latem full wyladowany samcohod 5 osob + bagaz. lacze 14" 195mm szerokosci wykrecilem niemalze 170. dokladnie bylo 168 i to nie bylo polgodzinne rozpedzanie. u mnie 140 to jest norma. wyzej juz duzo wolniej idize ale idzie. 120 to zamalo na ten silnik cos jest nie tak.
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mr_raven »

no to widze ze macie problemik bo ja mam silniczek AKV i autko sie normlanie rospedza pieknie po 110km/h do 155km/h jechalem wiecej sie juz balem i nie jest mułowate ani nic wiec cos musisz miec zle ustawione bo ja takich problemow niemam
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”