Wymiana paska rozrządu.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Tak to robisz:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Myśle że wiesz co będziesz robił.
M
MaGik.BIZ
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaGik.BIZ »

Ja też ostatnio miałem wymieniany psek i też nie dają mi spokoju dwie rzeczy. Autko smiga dobrze, ale gdy postoi przez noc na dworze to podczas odpalania coś mu zachrobocze tak jak by coś obcierało. A jak przygazuje mu nieco (wlanczam sie do ruchu, pierwsze metry na zimnym silniku) to zapiszczy chyba wlasnie pasek. Ale to wszystko trwa max 1 sekunde a potem juz jest OK. mam sie czym martwic?
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Myśle że popychacze hydrauliczne mają luziki jak wypełnią sie olejem to luzik znika wraz z chrobotem.A pasek bym naciągnął szkoda go.
Awatar użytkownika
adamoos2004
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: adamoos2004 »

bleah1986 czy możesz opisać przebieg wymiany paska rozrządu, napinacza i pompy w polo 1,4 aex. Bo mnie własnie czeka to w najbliższym czasie. W książce "Sam naprawiam" nie ma żadnej wzmianki o podnoszeniu silnika i tutaj własnie moje zdziwienie.
Czy ktoś mógłby wrzucić jakieś fotki z przebiegu prac nad wymianą paska, napinacza i pompy wody oraz na co uważać żeby czegoś nie zepsuć. Z góry dzięki wszystkim.
a
azot85
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: azot85 »

Chłopaki mam tez coś takiego jak kolega kupiłem juz takiego tez mam wskazówke poniżej 1000 i tak trzyma to źle !!! ??? :shock: :shock: Co musze zrobić autko dobrze chodzi i nie mam takich problemów jak kolega ale ta wskazówka identyko mam. Jak byłem na pierwszym przegladzie po zakupie nic mi nie powiedziano że cosik jest nie tak to hmmm o co chodzi ???
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”