Witam,
Czytam forum i wszyscy piszą o tym że tego niema lub że dopiero w jakiś tam rocznikach weszło itd.
A mnie interesuję motyw gdybym chciał zrobić paląca się rezerwę to czy muszę coś przerabiać, dokupować, zamieniać itd ??
Czy może ktoś już coś takiego robił i może się tym podzielić ??
ja osobiscie zmieniłem zegary
teraz ma od arosy podswietlane na czerowno,jednak trzeba przerobic wtyczke w liczniku wymienic pływak w zbiorniku i czujnik oleju,oraz dostasowac deske do nowego licznika,u was trzeba wyjac licznik i zobaczyc czy w ogole jest miejsce na zarówke.nie sprawdzałem jak jest u mnie w starym liczniku
Fajnie, ale były dwa rodzaje tych starych zegarów. Jeśli masz biała obudowę z tyłu zegarów to nie znajdziesz tam miejsca na żarówkę rezerwy.. niestety.
Jest jeszcze inny myk dla znawców elektroniki. Wystarczy podpiąć się pod istniejący wskaźnik paliwa i dobudować przekaźnik - można zrobić płynną regulację, i przy zadanej wartości możesz nawet spuścić rolety w domu.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
nierozumiem tej ekscytacji ta kontrolka ja ja mam akurat ale jakby niebylo to bym niezakladal szkoda roboty w starym polo niemialem i niebylo problemu czy jest czy niema dla mnie obojetne
Fajnie, ale były dwa rodzaje tych starych zegarów. Jeśli masz biała obudowę z tyłu zegarów to nie znajdziesz tam miejsca na żarówkę rezerwy.. niestety.
A ja mam z białą obudową i było miejsce na żarówke
Jak dla mnie to też nie gra większej roli ta kontrolka, no chyba że wskazówka się zawiesiła bądź jej nie było to wtedy taka kontrolka jest jak najbardziej przydatna i osobiście bym wolał mieć kontrolkę od włączonych świateł mijania niż rezerwy, chyba bardziej przydatne
[quote=""Pestka772""]osobiście bym wolał mieć kontrolkę od włączonych świateł mijania niż rezerwy[/quote]
Najlepiej jak nic sie nie świeci na zegarach jeśli nie musi bo tylko rozprasza i pojawienie sie jakiegoś ostrzeżenia innej kontrolki nie zwraca na siebie uwagi,a świecenie kontrolek wytwarza temperature i wypala ci kolor kontrolek i obudowa kruszeje.Nie jestem zwolennikiem choinki w aucie tylko w domu i tylko na święta.
zgadza sie że że lepiej gdy mniej się świeci, ale po to od świateł są kontrolki koloru zielonego a nie czerwonego i pomarańczowego zależy jak kto woli, ja podałem swoją opinie, osobiście w swoich poprzednich dwóch autach miałem taką kontrolkę i nigdy mnie nie rozpraszała, wręcz pomagała uniknąć takich nie przyjemności jak mandat. Ale nie róbmy OT bo każdy robi sobie autko pod siebie