[9N] oświetlenie bagażnika. jak to zrobić?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krasnal1123
Newbie
Newbie

[9N] oświetlenie bagażnika. jak to zrobić?

Post autor: krasnal1123 »

Witam :) mój problem polega na tym iż nie wiem nawet od czego się zabrać ? posiadam dość dobrze wyposażona Pałlinkę ;) lecz brak mi oświetlenia w bagażniku :( co mnie strasznie irytuje
Proszę o opis jak podlaczyc lampkę z gniazdem do zapalniczki i gdzie w tym bagazniu?
moje polo to tredylajn 9n3
k
krasnal1123
Newbie
Newbie

Nie niestety to nie spalona żarówka raczej absolutny brak jej :?
poniewaz wogóle nie mam tej lampki i stad moje pytanie jak ja podlaczyc i gdzie się wpiac by to bylo dobrze zrobione dodam ze zakupiłem oryginalna lampkę lecz brak dalszej wiedzy ;) nie pozwala mi jej zamontować :oops:
P
Pawco
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pawco »

w trendline-ach nie ma lampki w bagazniku
k
krasnal1123
Newbie
Newbie

ale jest mozliwosc doposażenia tej wersji o nią tylko jak mi aso zaspiewalo 500zl :mrgreen: to im podziękował za ta usluge
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Może instalacja jest tylko samej lampki brak???Tak jak napisał AZAJEC po prawej stronie powinna być.Zdemontuj poszycie i zobacz czy przypadkiem niema tam instalacji.Czujnik otwierania jak się nie myle powinien być w zamku klapy i raczej napewno jest.Daj znać jak to sprawdzisz.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
k
krasnal1123
Newbie
Newbie

po rozebraniu polowy samochodu stwierdzam brak instalacji do takiej łapki owszem znalazłem wiaske idąca do świateł tylnych ale nic pozatym :cry:
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Ja zamontowałem lampkę na baterie z czterema diodami i gdy potrzebuję światło wciskam klosz od niej i świeci a po drugim naciśnięciu gaśnie.Lampkę kupiłem za 12 pln i zamontowałem w oryginalnym miejscu.Aby założyć fabryczną trzeba dużo zapłacić w serwisie.
P
Pawco
Raczkujący
Raczkujący

Mógłbyś zrobić zdjęcie jak to u Ciebie wygląda bo jestem bardzo ciekawy tego rozwiązania :)
k
krasnal1123
Newbie
Newbie

oryginalna lampka to raptem koszt 30zł ale to nic bo w aso za instalację sobie tyle spiewaja ze ja chyba zrobię wpinke w te wiaske do tylnych świateł ( potraktuje jako źródło zasilania) a następnie podlacze się do tego wylacznika w zamku ( jak się nie mylę to on powinien otwierac i zamykać obwód ) nie wiem jeszcze do konca tego nie przemyslalem ale cos muszę zrobić :twisted:
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Dobrze kombinujesz!!!Tylko jest może jeden minus bo lampka będzie działała tylko jak bedą zapalone światła tzn wtedy będzię miała zasilanie ale w końcu w dzień z tego nie będziesz korzystał.A może masz gniazdo zapalniczki w bagażniku i z niej pociągnąć zasilanie.Do dzieła :mrgreen:
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Instalacja jest na CANIE więc ja bym nie kombinował.
Sorki ale nie wiem jak wkleic zdjecie to bym wkleił to moje dzieło
P
Pawco
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""krzysztof65""]orki ale nie wiem jak wkleic zdjecie to bym wkleił to moje dzieło[/quote]

Np:tym programem..... http://imageshack.us/
Przeglądaj(wyszukujesz lokalizacje gdzie sie znajduje zdjęcie)->Otwórz->niżej masz resize image to ustaw na 1024x768->host it->i pozniej kopiujesz link znajdujacy sie przy Hotlink for forums (1) i wklejasz jako tekst wiadomosci na forum :)
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

No to musze popróbowac... ;)

-- Czw Gru 11, 2008 7:35 pm --

Obrazek
Obrazek

-- Czw Gru 11, 2008 7:36 pm --

Oooo udało sie:) no to to jest moje swiatełko w bagażniku:):)

-- Czw Gru 11, 2008 7:40 pm --

Obrazek
Obrazek
b
bewu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bewu »

Również zastanawiam się nad oświetleniem w bagażniku, ale czekam z tym do cieplejszych dni. Narazie przy okazji montażu głośników przeciągnełem kable od kokpitu do bagażnika. Podłącze je pod stałe napięcie, tam gdzie radio. W bagażniku zamontuje orginalną lampkę z włącznikiem ręcznym z lewej strony, a z prawej strony bez włącznika, włączana razem tą z lewej.
d
dacjano
Początkujący
Początkujący

Post autor: dacjano »

Ja zawsze myślełem że takie pierdoły jak np.oswietlenie bagażnika to jest w standardzie.
Dobrze Ci wyszło to oświetlenie
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”