LPG vs bęzynka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
misiekpolo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: misiekpolo »

No dlatego takie docinki , ze auto do mechanika jak tyle pali to dzialaja na mnie jak plachta na byka.. Moje auto jest w pelni sprawne, zadbane . Wiadomo, ze jakbym jezdzil delikatnie i zmienial biegi miedzy 2,a 3 tys. obrotow to by spalilo mniej. Glownie jezdze krotkie odcinki i to najczesciej w najwiekszych korkach( Kraków :D ) , a jak juz jezdze w dluzsze trasy to lubie sobie depnąć. I spalanie jakby nie patrzec wychodzilo 10 benzyny. Stad tez wyszedl pomysl z gazem , poniewaz wole jezdzic niz patrzec na auto. Moze gdybym mial stałą prace to bym nie zakladal , ale chodze jeszcze do szkoly i jedynie dorywczo pracuje . U mnie instalacja gazowa działa naprawde dobrze - grunt to dobra instalacja zalozona u ludzi, ktorzy sie na tym naprawde znają. Mi po 3 miesiacach zwrocila sie juz ponad polowa kosztu instalacji. Balem sie gazu bo tyle osob mowilo , ze kolektory od tego pekaja , ze auto gasnie , obroty faluja itp itd. W skrocie oszczedzilo sie na gazie to sie nadrobi na naprawach. Ludzie zakladali najzwyklejszy gaz do aut z plastikowem kolektorem, a pozniej placz.. Ja mam instalke firmy BRC i warto. Jakbys byl z Krakowa to moge polecic naprawde dobry zaklad . Instalka 1700-1800
Awatar użytkownika
Pestka772
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pestka772 »

Też się zastanawiałem nad gazem do swojej polówki, ale jeszcze jej do końca nie obczaiłem ile mi pali benzyny 1,4, ale z doświadczenia wiem że mniejszy silnik nie znaczy oszczędniejszy, swojego czasu jezdzilem nexią 1,5 w gazie średnie spalanie 13litrów (głownie miasto) a później nubirą 2.0 i średnie 11,5-12 (miasto) i co śmieszne nubirą cisnąłem i to fest ;) ale fakt faktem instalacja musi być dobra i poprawnie ustawiona, filtry wymienione itp
Awatar użytkownika
Rafałwzw
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Rafałwzw »

hej mam adx 1.3 założyłem 3 miesiące temu gaz za1400zł najlepszy jaki mieli w okolicy i w najlepszej firmie. Wszyscy sie ze mnie smiali ze taki drogi do polo ale warto bo można i za 800 ale nic nie kicha ani nie dławi sie itp. Jest ok. Już wróciło mi się ze 700zł. polo pali max 11 100% jazdy w mieście, na trasie zeszłem do 7. Warto. PZDR
Polo 6n 1.3 ADX 55km 1994 LPG
Seat Leon 1m 1.9tdi ASZ 130km 2004
Bmw e46 318i 1.9 118km 1999 LPG

Światem rządzą trzy żywioły]
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”