Witam,moje polo 1,4 benzyna 1997r 5 drzwi kiedy jadę z prędkością około 70 k/h i wzwyż słychać denerwujący szum wiatru drzwi kierowcy i pasażera z lewej i prawej strony nie mogę zlokalizować gdzie to jest uszczelki wizualnie są ok czy ktoś ma pomysł jak temu zaradzić.
umnie dnerwujacym szumem byl szu od tlumnika
przerdzewiala wieszchnia warstwa tlumnika i wisialy akie szczatki z tej wierzchniek warstwy i jak jechalem to wiatr i przeciagl chulal po tej przegnitej blasze i szumialo chuczalo itp .
[quote="Foxtrod"]Witam,moje polo 1,4 benzyna 1997r 5 drzwi kiedy jadę z prędkością około 70 k/h i wzwyż słychać denerwujący szum wiatru drzwi kierowcy i pasażera z lewej i prawej strony nie mogę zlokalizować gdzie to [/quote]
Nie zawsze tak jest jak to odczuwasz,mogą załapywać ci powietrze tylne lampy,tylna klapa bagażnika,w przednich dziwiach masz zaślepki lub wężyk z kablami do dziwi tam sprawdż,teraz dla próby weż wazeline bez kwasową i posmaruj uszczelki dziwi dość grubo zamknij dziwi i zrób prube jak niema świstu to masz winowajce a jeżeli dalej świszczy to proponuje szczelnie dla pruby zatkać filtr przeciw pyłkowy i próba bo jeżeli filtr pyłkowy dobry to lubi więcej powietrza puszczać i ten świst jest z tyłu z obu stron pod zderzakiem masz takie otwory tz wydech z kabiny z których słychać świst ja tak mam bo nie mam na zime filtra pyłkowego tylko damskie rajstopy chodzi o leprze wentylowanie kabiny no wiesz parowanie szyb filtr zakładam na wiosne w zimie nic sie nie pyli jak go miałem to mi zawilgociał i zamarzł i całkowity brak wentylacji.
witam mam taki nietypowy problem przynajmniej dla mnie, mianowicie podczas jazdy "polówką" (co do prędkosci to nie ma na to reguły) samochod wydaje bardzo ciekawe i barwne odgłosy raczej w tylnej cześci pojazdu, cos jakby mały kotek albo jakies inne egzotyczne zwierze;), dzwiek nie jest jednolity ani ciagły poprostu czasem sie pojawia i zanika...
jak myslicie tylne łożyska??
(bo przednie niedawno wymieniałem)
kolega wyzej opisał klopot z tłumikiem, na mojej tylnej komorze tłumika odchodza płaty obudowy tego tłumika, było by to??
opony to tez nie sa bo niedawno załozyłem zimówki i dalej to samo
mam ten sam problem z szumem wiatru od strony kierowcy psikałem silikonem uszczelki i dalej szumi trzea bedzie poszperac głębiej chyba ze to szumi jawor
W moim polo są podobne objawy to znaczy słychać świst powietrza przy drzwiach pasażera szczególnie przy prędkosci powyzej 80 km/h Nic konkretnego nie mogę znależć
W 6n2 mam to samo, powyżej 90-100km/h szumi w lewym górnym rogu szyby patrząc od środka od strony kierowcy. Tak samo jest u pasażera. Nie wiem, może ten typ tak ma? Uszczelki są ok, auto na pewno nie bite (sprawdzane miernikiem lakieru i w aso przy kupnie).
Witam, mam to samo przez wymianę przedniej szyby. Wystarczy że ktoś wklejając położy szybę trochę niżej, wówczas między szybą a rantem dachu jest większa szpara i to przez nią słychać szum.
[quote="cyniek"]witam mam taki nietypowy problem przynajmniej dla mnie, mianowicie podczas jazdy "polówką" (co do prędkosci to nie ma na to reguły) samochod wydaje bardzo ciekawe i barwne odgłosy raczej w tylnej cześci pojazdu, cos jakby mały kotek albo jakies inne egzotyczne zwierze;), dzwiek nie jest jednolity ani ciagły poprostu czasem sie pojawia i zanika...
u siebie mam mniej wiecej od połowy grudnia to samo, na poczatku sie załączał ten dzwiek przy przedkości 70-80km/h i póżniej przestawał, teraz prędkość nie ma już znaczenia( 30-120km/ha praktycznie przy kazdej potrafi) nie jest on ciagły ale co jakiś nie okresowy czas, i dochodzi z tylnej(jak na moje oko prawej) cześci pojazdu..
na poczatku myslałem ze to może pompa paliwowa, ale pózniej zrezygnowałem z tego pomysłu, bo dzwiek pojawiał sie przy mniejszych predkosciach..
prosze o dorade co z tym zrobic...i co to wogóle moze byc..?
pozdrawiam
polo III, 2000r, 1.4MPI AKK (60kM) benz/lpg 8,5-9l/100km gazu