Szum wiatru

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
Foxtrod
Raczkujący
Raczkujący

Szum wiatru

Post autor: Foxtrod »

Witam,moje polo 1,4 benzyna 1997r 5 drzwi kiedy jadę z prędkością około 70 k/h i wzwyż słychać denerwujący szum wiatru drzwi kierowcy i pasażera z lewej i prawej strony nie mogę zlokalizować gdzie to jest uszczelki wizualnie są ok czy ktoś ma pomysł jak temu zaradzić.

Pozdrawiam wszystkich miłośników VW
Awatar użytkownika
wojtasek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wojtasek »

To na pewno uszczelki jeśli autko nie miało poważnych przejść wymiana powinna ponóc
nigdy nie jest tak żeby gorzej być nie mogło
Awatar użytkownika
krzzbi773polo
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzzbi773polo »

umnie dnerwujacym szumem byl szu od tlumnika
przerdzewiala wieszchnia warstwa tlumnika i wisialy akie szczatki z tej wierzchniek warstwy i jak jechalem to wiatr i przeciagl chulal po tej przegnitej blasze i szumialo chuczalo itp .
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote="Foxtrod"]Witam,moje polo 1,4 benzyna 1997r 5 drzwi kiedy jadę z prędkością około 70 k/h i wzwyż słychać denerwujący szum wiatru drzwi kierowcy i pasażera z lewej i prawej strony nie mogę zlokalizować gdzie to [/quote]
Nie zawsze tak jest jak to odczuwasz,mogą załapywać ci powietrze tylne lampy,tylna klapa bagażnika,w przednich dziwiach masz zaślepki lub wężyk z kablami do dziwi tam sprawdż,teraz dla próby weż wazeline bez kwasową i posmaruj uszczelki dziwi dość grubo zamknij dziwi i zrób prube jak niema świstu to masz winowajce a jeżeli dalej świszczy to proponuje szczelnie dla pruby zatkać filtr przeciw pyłkowy i próba bo jeżeli filtr pyłkowy dobry to lubi więcej powietrza puszczać i ten świst jest z tyłu z obu stron pod zderzakiem masz takie otwory tz wydech z kabiny z których słychać świst ja tak mam bo nie mam na zime filtra pyłkowego tylko damskie rajstopy chodzi o leprze wentylowanie kabiny no wiesz parowanie szyb filtr zakładam na wiosne w zimie nic sie nie pyli jak go miałem to mi zawilgociał i zamarzł i całkowity brak wentylacji.
c
cyniek
Newbie
Newbie

Post autor: cyniek »

witam mam taki nietypowy problem przynajmniej dla mnie, mianowicie podczas jazdy "polówką" (co do prędkosci to nie ma na to reguły) samochod wydaje bardzo ciekawe i barwne odgłosy raczej w tylnej cześci pojazdu, cos jakby mały kotek albo jakies inne egzotyczne zwierze;), dzwiek nie jest jednolity ani ciagły poprostu czasem sie pojawia i zanika...

jak myslicie tylne łożyska??
(bo przednie niedawno wymieniałem)
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote="cyniek"]jak myslicie tylne łożyska??[/quote]Lozysko, to by wylo ciagle i z natezeniem zaleznym od prednkosci - odpada :)
c
cyniek
Newbie
Newbie

Post autor: cyniek »

[quote="Kubrick"]odpada :)[/quote]

kolega wyzej opisał klopot z tłumikiem, na mojej tylnej komorze tłumika odchodza płaty obudowy tego tłumika, było by to??
opony to tez nie sa bo niedawno załozyłem zimówki i dalej to samo
d
dyzio
Newbie
Newbie

Post autor: dyzio »

mam ten sam problem z szumem wiatru od strony kierowcy psikałem silikonem uszczelki i dalej szumi trzea bedzie poszperac głębiej chyba ze to szumi jawor :grin:
F
Foxtrod
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Foxtrod »

Witam,ja posmarowałem uszczelki wazeliną tak jak kol. opisał i pojechałem do pracy i z powrotem szum jest nadal ale będę szukał przyczyny :agresyw:
l
lotos 66
Newbie
Newbie

Post autor: lotos 66 »

W moim polo są podobne objawy to znaczy słychać świst powietrza przy drzwiach pasażera szczególnie przy prędkosci powyzej 80 km/h Nic konkretnego nie mogę znależć
Awatar użytkownika
Gulunio
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Gulunio »

W 6n2 mam to samo, powyżej 90-100km/h szumi w lewym górnym rogu szyby patrząc od środka od strony kierowcy. Tak samo jest u pasażera. Nie wiem, może ten typ tak ma? Uszczelki są ok, auto na pewno nie bite (sprawdzane miernikiem lakieru i w aso przy kupnie).
Evergreen :)

Klucze 2010 | Kozienice 2010 |...
Awatar użytkownika
Luki38
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Luki38 »

Witam, mam to samo przez wymianę przedniej szyby. Wystarczy że ktoś wklejając położy szybę trochę niżej, wówczas między szybą a rantem dachu jest większa szpara i to przez nią słychać szum.
Awatar użytkownika
stanley2000
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: stanley2000 »

[quote="cyniek"]witam mam taki nietypowy problem przynajmniej dla mnie, mianowicie podczas jazdy "polówką" (co do prędkosci to nie ma na to reguły) samochod wydaje bardzo ciekawe i barwne odgłosy raczej w tylnej cześci pojazdu, cos jakby mały kotek albo jakies inne egzotyczne zwierze;), dzwiek nie jest jednolity ani ciagły poprostu czasem sie pojawia i zanika...

u siebie mam mniej wiecej od połowy grudnia to samo, na poczatku sie załączał ten dzwiek przy przedkości 70-80km/h i póżniej przestawał, teraz prędkość nie ma już znaczenia( 30-120km/ha praktycznie przy kazdej potrafi) nie jest on ciagły ale co jakiś nie okresowy czas, i dochodzi z tylnej(jak na moje oko prawej) cześci pojazdu..
na poczatku myslałem ze to może pompa paliwowa, ale pózniej zrezygnowałem z tego pomysłu, bo dzwiek pojawiał sie przy mniejszych predkosciach..
prosze o dorade co z tym zrobic...i co to wogóle moze byc..?
pozdrawiam
polo III, 2000r, 1.4MPI AKK (60kM) benz/lpg 8,5-9l/100km gazu
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”