problem z kluczykiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kejku1
Newbie
Newbie

problem z kluczykiem

Post autor: kejku1 »

problem z kluczykiem w 1.6 94r nie chce mi zapalac na zapasowym kluczyku co moze byc ?? Wczesniej zapalal nie bylo problemow. Stacyjka orginalna nic nie zmienialem, samochod garazowany czeka na mnie juz 3lata niejezdzony tylko raz w miesiacu przepalany. Czytalem na forum ze to moze byc immobilajzer i jakas cewka ale gdzie tego szukac ?? moze cos przysniedzialo??
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

a na innym kluczyku odpala normalnie ? immo jest w kluczyku.
Awatar użytkownika
MarszaL
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MarszaL »

problem tkwi w imobilaiserze ... musisz rozkodować imo lub dorobić kluczyk z imo np. w serwisie VW ;] koszt kluczyka 100zl koszt usługi 140zł .. przynajmniej ja tyle płaciłem ;]
k
kejku1
Newbie
Newbie

jesli go rozkoduje to bede musial go zakodowac ! CZy wiesz jak to zrobic ?? Na "starym" odpala bez problemow ale z zapasowym nie da rady.....
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

j/w napisał MarszaL tyle tylko że ja bym CI proponował pochodzić po zakładach gdzie klucze dorabiają, w niektórych dorabiają tez kluczyki z immo. U mnie w mieście całkowity koszt dorobienia to ok 150 zł.
Awatar użytkownika
MarszaL
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MarszaL »

oczywiście jeśli masz stary kluczyk z imo usługa bedzie dużo tańsza i obejdzie sie bez serwisu ... bo koleś bedzie kodował 2 kluczyk na wzór 1 wiec sprawa bedzie prostsza .. musisz teraz tylko poszukać gdzie dorabiają kluczyki z imo w tesco rybnik dorabiają byłem doświadczyłem :)
k
kejku1
Newbie
Newbie

w sumie to narazie dziala mi na tym starym. CZy mozna jakos odswiezyc ten immobilajzer "podrasowac" zeby lepiej wyczuwal komp??
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

[quote=""kejku1""]w sumie to narazie dziala mi na tym starym.[/quote]
Bo stary ma zaprogramowany chip transponder (pestka immo w obudowie kluczyka) a zapasowy nie i dlatego nie odpala (może nawet nie posiada pestki). Tak dorabiają ludziska na sztukę zeby były 2 klucze w komplecie, a koszt mniejszy.
[quote=""kejku1""]CZy mozna jakos odswiezyc ten immobilajzer "podrasowac" zeby lepiej wyczuwal komp??[/quote]
Jeżeli jest w obudowie kluczyka transponder trzeba go zaprogramować w sterowniku immo.

Można też wyciągnąć z działającego kluczyka i przykleić do cewki pod obudową kierownicy - będzie po problemie i w ten sposób jedno zabezpieczenie mniej
k
kejku1
Newbie
Newbie

Rozebralem zapasowy kluczyk i chyba ma immo jest taki czarny węgelek o dlugosci 1 cm i szer.2mm to chyba to ale dlaczego przestal dzialac ??

-- Czw Paź 29, 2009 2:22 am --

[quote=""vjarecki""]Jeżeli jest w obudowie kluczyka transponder trzeba go zaprogramować w sterowniku immo.[/quote]

Gdzie tego szukac ??
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

kejku1 zrozum, NIE ZROBISZ TEGO SAM - w ASO usługa zaprogramowania immo kosztuje 140zł

Do tego potrzebny jest kabel KKL oprogramowanie i najważniejsze KOD otwarcia immo (cyferki są na kawałku blaszki przy kluczu zapasowym) a tego zapewne nie posiadasz.
k
kejku1
Newbie
Newbie

no nie nie mam zadnej z tych rzeczy, ok dzieki panowie
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”