Co z wytrzymalośćią silnika na LPG

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bercik486
Newbie
Newbie

Co z wytrzymalośćią silnika na LPG

Post autor: bercik486 »

Drodzy koledzy :piwo: już poruszyłem ten temat wcześniej ale nie uzyskalem jednoznacznej odpowiedzi.Zwracam sie głównie do tych którzy mają w swoich autkach instalacje LPG. JAK ŚILNIKI POLÓWEK ZNOSZĄ ZASALANJE GAZEM? I W JAKIM STOPNIU WPŁYWA TO NA ŻYWOTNOŚĆ ŚILNIKA. Dzięki i Pozdro
j
jacoch
Newbie
Newbie

Post autor: jacoch »

tego typu silniki znosza gaz bajecznie, chyba ze wzgl. na prostote swojej budowy... zreszta 3. generacja vw to ostatnia taka udana seria, pozniej juz bylo i jest gorzej
P
POLO BUBU
Newbie
Newbie

Post autor: POLO BUBU »

jeśli chodzi o 6N to instalacja sprawuje sie rewelacyjnie jeśli tylko zastosujesz się do regularnych przeglądów instalacji i wymiany filtrów to będziesz zadowolony.

-- Pią Paź 30, 2009 12:13 am --

jeśli chodzi o 6N to instalacja sprawuje sie rewelacyjnie jeśli tylko zastosujesz się do regularnych przeglądów instalacji i wymiany filtrów to będziesz zadowolony.
c
cfk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: cfk »

jak na moje to bajka jest - tylko trzeba dbać o układ zapłonowy bardziej :good:
Bo czerwone jest szybsze

cFk
m
marcus747
Newbie
Newbie

Post autor: marcus747 »

Dokładnie trzeba dbać o kabelki i świece ( poprostu je wymienić na dobrej jakości w odpowiednim czasie). Moje polo śmiga już długo na gazie i żadnych problemów nie było. Silnik to 1.4 60km.
Awatar użytkownika
Szymcio
Newbie
Newbie

Post autor: Szymcio »

Sprawuje się Bezproblemowo. 1.6 8V AEA
Awatar użytkownika
Luki38
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Luki38 »

U mnie też spoko 1.4 8V APQ sekwencja oczywiście. Gaz na pewno wpływa na żywotność silnika przez to że jest suchy i ma wyższą temp. spalania.
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Przecież benzyna też nie jest kto wie jakim mokrym paliwem, z czego mi wiadomo benzyna nim dotrze do cylindra to już jest odparowana, a jakby było w niej dużo oleju to by sadzy pełno było jak w dieslu, a że gaz ma wyższą temp. spalania to tylko chyba jak się jeździ na mocno zubożonej mieszance i i tak tylko głowicy się najbardziej dostaje po dupie ;) A zresztą jest pełno literatury w necie na temat lpg polecam ściągnąć sobie Lpg_-_wszystko_o_instalacji.pdf tam ładnie autor opisuje wszystko.
Obrazek
b
bercik486
Newbie
Newbie

Post autor: bercik486 »

Dzięki koledzy :-D po waszych wypowiedziach spokojnie moge sobie zamontowac gazik Właśnie coś takiego chćiałem usłyszeć Pozdro
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

przykleję się do tematu z zapytaniem o dobrych monterów instalacji gazowych w okolicach Tychów/Pszczyny? I w grę wchodzi tylko sekwencja, z instalacją II generacji mam niemiłe wspomnienia z Accentem 1.5 '98. Z kolei w Passacie B5 sekwencja pracuje już od roku i działa fantastycznie, także w moim Polo (powyższe samochody niestety rodzicieli...) wolałbym założyć sekwencję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”