Pompa wew-glosna praca

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
alg80
Raczkujący
Raczkujący

Pompa wew-glosna praca

Post autor: alg80 »

Witam wszystkich!
Podobny temat juz był ale widziałem ze nie dosyc wyczerpujący. Wiec tak, mam swoją polowke od 2006 roku. Jak kupilem to zaraz musialem robić z bakiem bo rura wlewu byla cieknaca (wtedy dzwiek pompy nie rzucił mi sie na uszy). Zeby nie kupywac nowego zbiornka zamontowalem rure gumowa paliwowa od zbiornika do korka i wtedy tez jakos glosno nie chodzila pompa paliwa. Ostatnio wymieniłem na nowy zbiornik i sie zaczelo... Pompa zaczela buczec jak oszalala, pomyslalem ze do wymiany skoro jest natrzaskane na niej prawie 200tys. Wymienilem, zwlaszcza ze juz mi sie czasami zawieszala w czasie jazdy (poprostu w ogole jej nie slyszalem na jakies 2s). Po wymianie jakby troche ciszej ale nadal slychac-ale przynajmiej równa praca pompy. Dodam pompa jest orginalna. No i nie wiem co z tym robic. Wszyskie wezyki wokol zniornika wymienone na nowe, nowy fitr paliwa (filtron) wczesniej (kager). Przy zew pompie troszenke ciekla mi na styku weza z pompa-zostalo zrobione. Moze to ma tak glosno (moze inaczej 'slyszalnie' bo glosno to jest pojecie wzgledne) chodzic. Moze cos gdzies na obiegu blokuje i pompa sie wysila zeby dac paliwo jak to z pompkami (mam u siebie w domu wodna malutka taka jak wielkosci w polowce, jak cos daje opor-stane na weza to zaczyna glosniej chodzic) Prosze wypowiedzcie sie na ten temat. Z gory dziekuje
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

a jezszce powiedz jaki silnik :) i bedzie cacy , pewnie masz 2 pompki , jedna w baku , jedna przy silniku .. moze te przy silniku masz zwaloną i ta w baku musi podwojnie pracowac .. kilka ludzi robilo swapa i nie dawalo 2 pompki i mowia ze wydala .. dlatego Ty jeździsz .. ja proponuje sprwadzic te 2 pompke
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
a
alg80
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: alg80 »

Sorki, rzeczywiscie zapomniałem podać. Auto z 93', Silnik 1043cm3 dokładnie, monowtrysk. Mam dwie pompki, jedna w baku a druga przy tylniej belce i ta przy tylniej belce pracuje normalnie. Jak sie nachyle pod tylnim zderzakiem to slysze ze pracuje.

-- Wto Paź 20, 2009 1:13 pm --

Jutro wymieniam pompe zew. bo rzeczywiscie cos za glosno chodzi (takie cyrkanie slychac-moze ona w ogole nie pracuje) i ciekawe jak wymienie to czy odciazy ta w zbiorniku.

-- Pon Paź 26, 2009 9:21 pm --

Pompe zew wymieniłem i pompa wew nadal chodzi glosno. NIe wiem o co chodzi :niewiem: Moze to ten akumulator cisnienia cos szwankuje. Bo przy przekreceniu kluczka w stacyjce to głosno sie zalacza.Pompa zew chodzi juz cichutko. Wiedzie jak akumulator cisnienia działa (ta jasna puszka przy pompie zewnetrznej) Pomozcie bo juz mnie k..cy dostaje.

-- Pon Paź 26, 2009 9:35 pm --

Ta jasna puszka to wg tej strony filtr paliwa
http://www.worldimpex.com/parts/genuine ... _6193.html
Trzeba go sciagnac i wyczyscic?
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”