Polo GT 1.3 by Mateusz.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
matGT
Raczkujący
Raczkujący

Polo GT 1.3 by Mateusz.

Post autor: matGT »

Witam. Jestem na tymże forum nowy. Chciałbym na początku przedstawić Wam moją pociechę. Napiszę pod spodem, lepiej się będzie czytało :P

Volkswagen Polo 1.3 , 55 KM, wersja GT.
rok prod. październik [prawdopodobnie] 1994
przebieg : skromne 172 tyś. (swoją drogą myśle, ze nie był kręcony)

Samochód był sprowadzony w zeszłym roku w styczniu z Niemiec, obecnie jestem jego trzecim włascicielem. Od razu dementuję domysły, ze jest coś z nim nie tak, skoro miał już trzech włascicieli w ciągu 1,5 roku. Jest OK :) W moim posiadaniu jest od sierpnia br. - zrobiłem już ok. 4500 km bezusterkowo (odpukać :P)

Polo jest całkowicie seryjne, nie ma nic stuningowanego. Ostatnio z nudów wypolerowałem lekko felgi, prawa strona auta jeszcze nieskończona z powodu totalnego braku czasu (studia). Nadrobię, nie bójcie się. :)

Czas na fotki :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Drzwi pasażera malowane jak widać, strasznie nieudolnie dobrany kolor. Cała reszta elementów oryginał. Auto bezwypadkowe.

Po obejrzeniu mam do Was kilka pytań :

1. Podstawowe - jak się podoba? :D Uzgodnijmy może skalę od 1 - 10 .
2. Co byście poradzili mi w nim zmienić? W sensie tak, aby był bardziej zauważalny. Na wiosnę chciałbym zmienić felgi (również z polerowanymi rantami). Felgi szersze, do tego jakieś dystanse itp.
3. Jak mogę bardziej wypolerować te felgi? Są stalowe i cholernie cieżko było dojść do obecnego stanu. Potrzebuję innych technik.
4. Jakiego rozmiaru szukać felg. Chodzi mi o rozstaw i te inne dane. Nie znam się na tym za bardzo. ;P
5. Teraz mała reklama. Gdyby ktoś potrzebował to mam na sprzedaż oryginalne kołpaki z wersji GT, tylnią klapę z szybą, zderzak przód i tył w kolorze zielonej butelki. ;)

Pozdrawiam serdecznie czekając na opinie. ;-)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

po co 3 te same tematy ?
m
matGT
Raczkujący
Raczkujący

Przypadkowo wcisnęło mi się kilka razy. Wróćmy lepiej do tematu postu.
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

generalnie ładne auto poza tymi drzwiami... ja bym zdemontował hak :)
co do kół: rozstaw srub 4x100 otwor centrujacy 57,1 lub wiekszy, 7J przod 8J tył najlepiej bedzie... no i biale kierunki do przodu :)
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
m
matGT
Raczkujący
Raczkujący

Dzieki. ;) Zapomniałem napisać w poście, ze hak został po poprzednim włascicielu. Ale z braku wcześniej wspomnianego czasu jeszcze go nie zdemontowałem. A tak czy siak muszę to zrobić, bo nawet nie jest wbity w dowód, wiec wiecie... :P
p
polityk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: polityk »

Produkcję 2F zakończyli w lipcu/sierpniu 1994, więc nie możesz mieć auta z października.

To takie małe sprostowanie.

Poza tym, autko ładne. Ma fajny kolorek, nieczęsto spotykany.

Popracuj nad nim, a na pewno odwdzięczy się długą i bezproblemową jazdą :)

Miłej jazdy.
pozdrawiam
polityk

VW Golf III GTI 1.8Turbo AUQ 220+ Mulberry Edition
m
matGT
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""polityk""]Produkcję 2F zakończyli w lipcu/sierpniu 1994, więc nie możesz mieć auta z października.[/quote]

Dobrze wiedzieć. Napisałem prawdopodobnie, bo pierwszą rejestrację miał właśnie w październiku, wiec pomyslałem, że może ktoś kupił go na zamówienie ;P
Awatar użytkownika
Albi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Albi »

7/8 cali 13-tki albo same 7 jeśli z wystawaniem niechcesz mieć problemu gleba -60/40 minimum jeśli też gleby sie boisz to koła 14-stki do takiej gleby i bedzie lala :) więcej nic nie trzeba.
Pozdrawiam
m
matGT
Raczkujący
Raczkujący

A powiedz mi jakie mogę mieć problemy, jeśli zdecyduję się na 8 cali? ;)
p
polityk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: polityk »

Zależy od ET (czyli parametru osadzenia felgi). przy takim rozmiarze napewno trzeba poszerzyc nadkola, bo 8J będą już dosyć mocno wystawały. Dodatkowo trzeba by zagiąć ranty ale to przy okazji poszerzania.
pozdrawiam
polityk

VW Golf III GTI 1.8Turbo AUQ 220+ Mulberry Edition
Awatar użytkownika
Odi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Odi »

Super Polówka i to z Piły :D Szkoda że Cię nie było zanim ja swoją sprzedałem bo można było czasem się spotkać autkami i pogadać.
Co do zmian to przede wszystkim dobre koło i gleba. Koła najlepiej 6-7"x13"
m
matGT
Raczkujący
Raczkujący

Dokładnie to z Wyrzyska, ale w Pile bardzo często bywam. :)

Nie zostały Ci może takie felgi? ;) Chetnie dokonałbym zakupu. Albo może masz jakieś dojścia do podobnych. Odezwij się - gg 8292229 .
Awatar użytkownika
_mateo_90
Newbie
Newbie

Post autor: _mateo_90 »

Ja osobiście wywaliłbym te listwy boczne w kształcie trapezu, strasznie oszpecają auto, sam zrobiłem to u siebie :P ale powiem, że to Polo jest na dobrym poziomie :) Mała polerka powłoki lakierniczej i będzie si.
m
matGT
Raczkujący
Raczkujący

Majac trochę wolnego czasu w ostatnich miesiącach pozmieniałem kilka rzeczy przy swojej polówce.
Najpierw zaczeły się problemy z szarpaniem itp. które po mnóstwie konsultacji i prób w końcu ogarnałem. Po odpoczynku zabrałem się za kolejne rzeczy.

Zmienione :

- felgi na ATS'y Classic 6Jx13 ET30 - kupione jako totalne trupy, za 30 zł za sztukę ;) Sam je odnowiłem, odmalowałem i wypolerowałem. Do tego oponki Kleber Viaxer 165/65/13 . Nie chciałem szerszych ze względu na większe spalanie itp. Po zamontowaniu felg samochód ma wiekszy rozstaw, wiec lepiej prowadzi się w zakretach. Myśle jeszcze nad glebą, ale tylko 40, bo wieksze są nieracjonalne na nasze drogi. Brakuje mi tylko dekielków ;/

- wymieniłem przedni zderzak, ze względu na małe, szpecące uszkodzenie z lewej stony. Od razu lepiej wygląda. Przy zmianie ramkę tablicy rej. zawiesiłem nieco niżej.

- bębny były czerwone, ale po założeniu alusów trochę głupio wyglądało, wiec pomalowałem na czarno, czyszczac wcześniej kątową, zaciski jednak zostaną czerwone.

- boczki drzwi od środka wyciszone gąbką, którą gładzie się pod panele :D . W samochodzie ciszej i plastki tak nie latają na dziurach.

- zdemontowany i sprzedany hak holowniczy,

- zafundowałem sobie CB radio. :) Jednak antena jest wystawiana tylko, gdy jadę gdzieś w trasę. Nie widze sensu jezdzić po moim miasteczku z wywaloną anteną. ;) Hahaha.

- załatwiłem sobie kultową zawieszkę - zapach na lusterko firmy GULF - czad :)) Niestety nie widać jej na zdjęciach. Hahaha.

- poza tym samochód na bieżąco myty i odkurzany w każdy piątek. Nie lubie jeżdzić w syfie ;P

Chyba wszystko. Jak mi się coś przypomni, to najwyżej dopiszę. A teraz na poparcie swoich wcześniejszych zdań zamieszczam fotki.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony 16 maja 2010, 22:46 przez matGT, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Widzę kolego ze poszedłeś jak kuna ze zmianami :grin: .
Ładnie wyglądają te ATS'y, ładnie Ci to wyszło.
Wszystko na +, brakuje tu tylko gleby, reszta idzie jak najbardziej w dobrą stronę.
Powodzenia w modach i pozdrawiam.
:wave:
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”