Spalone vw

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

Ale Masakra!
Moim zdaniem wszystko powyciągać z komory, ładnie pomalować, odpicować komorę, organizm przyszczepowy też wypucować i będzie bardzo ładnie.
A przy okazji posprawdzasz każdy podzespół, żeby wiedzieć że silnik będzie chodził przez kolejne parenaście lat bardzo ładnie ;)
Powodzenia i trzymamy kciuki.
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Post autor: krolmacius24 »

Zostało juz niedużo pracy przy mojej Poli:)Kupiłem specjalnie drugą z tym samym silnikiem nawet rok ten sam,ale jednak ,zeby wszystko pasowało,trzeba kilka przeróbek i troche rzeźby:/ Nad całymi staraniami i operacjami czuwa ,a także wiekszość przeprowadza mechanik (wujek heh) ,czyli zna sie na tym w dużej mierze wiecej niz ja.jednak z jego inicjatywy trzeba było wyciągać silnik,a ja mysle,ze to nie było konieczne,no ale oczywiscie nie bede wnikał,w koncu jest fachowcem.Jak przyprowadze VW z warsztatu to wrzuce fotki ,napisze kilka słow itp itd.

jimi-hendrix:
Dzięki za wiare i równiez zycze powodzenia!

A co do gasnic z auchan i podobnych sieci sklepów nie chodzi o to,ze nie starczyło jej ,tylko po prostu najzwyczajniej w swiecie w jednej ułamał się uchwyt ,a druga nawet nie odpaliła.Dlatego zniszczenia są w takiej skali,a nie mniejszej.
Z tego względu: nie polecam.
Pozdr

-- Sob Wrz 26, 2009 9:08 am --

Ja nie moge...passat Twojego wujka to juz na prawde masakra...w takim przypadku to juz wiadomo,ze nawet nie ma co myslec o jakiejkolwiek reanimacji:/

Oczywiscie wszystko co pochodzi z przeszczepu jest dokładnie sprawdzane.Ale niestyety na picowanie komory niezbyt jest czas dlatego trzeba osiągnąć cel głowny czyli odpalić POLO:)
Picowanie niestety musi teraz odejść na boczny tor.
Przyjdzie i czas na niego :oki:
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Witam Kolegów:)
Chciałem sie tylko pochwalić,ze polo dziś w końcu odpaliło:)Na przekładke czesci miałem "niby"to samo ,ten sam rok,ten sam silnik,a jednak instalacja nieco sie rożniła.Trzebabyło przełozyc wszystko z komputerem z dawcy do mojej Polki:/ Jeszcze zostało wymienić szybe,bo od nagrzania tez pękła.Jeszcze troszke zabiegów kosmetycznych i na weekend odbiore autko :yahoo: ,porobie fotki i wrzuce.juz nie moge sie doczekac "pierwszej" jazdy :grin:
Dzieki za motywacje:) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zioło
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zioło »

Z niecierpliwością czekamy :)
Zawsze jest tak, że te same samochody mogą się różnić wnętrznościami ;)
Np. moja stara polówka była wyprodukowana w Niemczech, a ta ktorą obecnie jeżdżę została zmontowana w Hiszpanii i różnice w nr części są dość częste ;)
W ogóle widzę, że jesteś z Jawora :) Całkiem blisko ode mnie ;)
www.palace-zamki.pl - strona prowadzona przeze mnie i przez żonę hobbystycznie :)

Polo 6N2 - marzenie :)
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Witam Was :hello:
Dzisiaj odebrałem POLO z warsztatu.Zyje i ma sie całkiem dobrze :yahoo: Juz niepamietam kiedy ostatni raz nią jechałem:)
Ale udało sie i bardzo sie ciesze:D heh
Jechało bez zarzutów.Juz było ciemno jak dojechałem to jutro zrobie fotki w rzuce jak wyglada :)Ocenicie.
W tej chwili rozkrecam zegary z tamtej polowki ,chce włozyc białe tarcze i podswietlenie zmienic :)
Mysle,ze teraz bedzie wdziecznie mi słuzyc bez zadnych psikusów:)
Dzieki jeszcze raz wszystkim kibicom:)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

krolmacius24
no to gratulacje zawziętości i dazenia do celu :) wwaarto było :)
Awatar użytkownika
Pavulon
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pavulon »

No... i gdzie te fotki? :niewiem:
Obrazek
Polo Steilheck Universal, 1992, 1043 ccm, sppi
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

HEheh
:grin:
m
maryoxx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maryoxx »

zakonserwuj go jakoś, auta po spaleniach strasznie korodują.. przegrzana blacha.
gratuluje zawziętości. ja bym go na złom odprowadził ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”